News

Cristian Ghinea, USR: “Dacă nu se reface coaliția, venim în Parlament cu un Guvern și vedem”

Cristian Ghinea, USR, a vorbit luni, la Digi24, despre șansele refacerii coaliției de guvernare, declarând: "Venim în Parlament cu un Guvern și dacă nu se va reface coaliția".
11.10.2021 | 21:52
Cristian Ghinea USR Daca nu se reface coalitia venim in Parlament cu un Guvern si vedem
ADVERTISEMENT

Dacian Cioloș a fost desemnat de către președintele Klaus Iohannis în poziția de prim-ministru, în urma consultărilor avute de către acesta cu partidele politice.

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a afirmat luni că premierul desemnat ar trebui să negocieze cu cei de la PSD și AUR.

ADVERTISEMENT

Cristian Ghinea: “Venim cu un Guvern și vedem dacă nu reușim să refacem coaliția”

“Noi dorim refacerea coaliției de guvernare cu PNL și UDMR. Până astăzi PNL spunea încontinuu că suntem iresponsabili și am fugit de guvernare, iar astăzi am arătat că nu este așa.

Problema este că noi suntem oameni serioși și facem ceea ce spunem. Am sus că dacă va fi schimbat Stelian Ion, vom ieși la guvernare. Am sus că vom depune moțiunea de cenzură dacă trece PNDL 3, nu ne-au crezut, am făcut-o.

ADVERTISEMENT

Invităm PNL și UDMR la negociere. Din ce ne-a spus Dacian Cioloș a fost o invitație din partea lui către Florin Cîțu la discuții. Premierul desemnat Dacian Cioloș va lansa invitații către echipele de negociere de la PNL și UDMR.

Îndemnul meu către colegii mei de coaliție este să ne luăm în serios. Ieșirea de la guvernare nu a fost un gest la nervi, s-a produs în urma unei încălcări grave a protocolului de coaliție și acea coaliție nu putea să continue.

ADVERTISEMENT

Coaliția se poate reface foarte ușor, avem încă un program de guvernare care poate fi ajustat foarte ușor pentru a răspunde la problemele populației și să continuăm.

Nu discutăm cu PSD, invităm PNL și UDMR la discuții. În opinia mea, sunt două scenarii de lucru, refacerea coaliției cu PNL și UDMR, iar dacă cele două partide vor refuza, suntem gata să venim cu o propunere de Guvern în Parlament și apoi trebuie să explice populației PNL și PSD de ce refuză un Guvern.

ADVERTISEMENT

Noi ne asumăm guvernarea foarte clar și nu vor sa discute cu noi. Înțeleg că sunt supărați, apelul meu este să dăm reset, haideți să ne așezăm cu picioarele în apă rece, pentru că suntem oameni maturi.

Dacă nu se reface coaliția, ne prezentăm în Parlament cu o propunere de Guvern, poate unul suplu, care să aibă capacitatea de a scoate România din criză și vedem în Parlament”, a declarat Cristian Ghinea la Digi24.

ADVERTISEMENT