Sport

Cristian Jura, membru în Comisia de Apel a ANAD: “Cazul jucătorilor de la Astra este foarte asemănător cu acela de la Corona Brașov” Exclusiv

26.01.2021 | 13:00
Cristian Jura membru in Comisia de Apel a ANAD Cazul jucatorilor de la Astra este foarte asemanator cu acela de la Corona Brasov Exclusiv
Cristian Jura este membru în Comisia de Apel a ANAD
ADVERTISEMENT

Cristian Jura, membru în Comisia de Apel a ANAD, a vorbit pentru FANATIK.RO despre cazul celor trei fotbaliști de la Astra care au fost suspendați pentru dopaj. A asemuit situația în care se află Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto cu ceea ce s-a întâmplat la Corona Brașov. Un alt caz în care s-au dictat suspendări foarte mari.

“Cei trei jucători de la Astra au fost suspendați în primă fază de ANAD, apoi Comisia de Audieri a confirmat suspendarea, iar cazul este în prezent la Comisia de Apel. Am fost surprins de asemănările dintre acest caz și cel al jucătoarelor de la clubul de handbal Corona Brașov.

ADVERTISEMENT

De altfel, și această anchetă a fost pornită de la niște poze postate pe internet de respectiva clinică. În condițiile în care abia fusese toată nebunia cu acel caz Corona Brașov, chiar nu îmi dau seama cum de au făcut jucătorii o asemenea eroare”, a declarat Cristian Jura pentru FANATIK.RO.

Dani Coman spune că Astra nu are nicio implicare în cazul de dopaj în care sunt anchetați cei trei fotbaliști

În septembrie 2020, Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto, jucătorii Astrei, au fost suspendați provizoriu de ANAD pentru că au încălcat regulamentele WADA.

ADVERTISEMENT

Substanțele folosite de cei trei nu sunt interzise, dar modul de administrare ar fi fost neregulamentar consideră ANAD. Mai exact, atunci când substanțele sunt administrate intravenos, cum a fost cazul la cei trei, nu trebuie depășită cantitatea de 100 de mililitri la un interval de 12 ore.

Președintele Astrei a declarat pentru FANATIK.RO că formația giurgiuveană nu are nicio implicare în acest caz, astfel că nu s-ar pune problema excluderii din campionat.

ADVERTISEMENT

“Nu se poate vorbi despre implicarea Astrei în acest caz. Clubul nu a avut nicio legătură cu acțiunea celor trei jucători și nu a beneficiat sub nicio formă de serviciile respectivei clinici”, a explicat Coman.

“În acest punct al anchetei nu este implicat niciun oficial al Astrei. Cât despre o eventuală excludere a echipei, aici nu este o speță ce privește ANAD, ci pe FRF”, a explicat și Cristian Jura.

ADVERTISEMENT

Cristian Jura, arbitru in cadrul Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne, este membru al Comisiei de Apel a Agentiei Nationale Anti-Doping. De asemenea, este membru ad-hoc al Panelului Anti Doping al Federației Internaționale de Powerlifting și membru ad-hoc al Panelului Anti Doping al Uniunii Internaționale de Triatlon.

ADVERTISEMENT