Fotbal intern

Cristian Lopez şi-a găsit echipă. Atacantul dorit de FCSB a rămas în Franţa, dar va juca în Ligue 1

31.08.2018 | 20:39
Cristian Lopez sia gasit echipa Atacantul dorit de FCSB a ramas in Franta dar va juca in Ligue 1
ADVERTISEMENT

Spaniolul Cristian Lopez şi-a găsit echipă. Atacantul dorit de FCSB în această vară a rămas, până la urmă, în Franţa, dar a făcut un important salt, pentru că va juca acum în Ligue 1. Înainte de a rămâne liber de contract fostul golgeter al lui CFR Cluj a evoluat în Hexagon, dar la echipa de ligă secundă, Racing Lens. Deşi nordiştii l-au dorit în continuare la echipă, Lopez a refuzat prelungirea contractului cu Lens, iar acum face un pas important, pentru că este o premieră ocazia de a evolua în cel mai puternic campionat al Franţei, unde va da piept cu PSG, Marseille, Lyon sau AS Monaco.

Cristian Lopez a fost mult timp în această vară obiectivul principal pentru transfer la FCSB, însă agenţii jucătorului spaniol nu s-au înţeles la bani cu Gigi Becali şi, în cele din urmă, afacerea a căzut, Nicolae Dică primind un jucător care are în ADN culorile roş-albastre, Raul Rusescu, reîntors acasă după câţiva ani petrecuţi fără succes în Turcia, la Osmanlîspor, formaţie care a şi retrogradat în această vară.

ADVERTISEMENT

Cristian Lopez va juca în Ligue 1. A semnat cu fosta echipă a lui Emil Săndoi

Cristian Lopez a semnat cu Angers un contract pe termen de doi ani, obiectivul alb-negrilor, la care a evoluat de-a lungul timpului şi fostul fundaş al Craiovei şi al echipei naţionale Emil Săndoi, în sezonul 1995-96, fiind supravieţuirea, mai ales că în acest sezon lotul pare mai puţin competitiv decât în precedentele ediţii. Lopez a jucat la CFR Cluj în perioada 2015-2016, marcând 16 goluri în 44 de meciuri, iar la Lens, în două sezoane, în 63 de meciuri a marcat 26 de goluri.

Cristian Lopez va juca în Ligue 1. Lopez a jucat la CFR Cluj, unde a fost golgeter. În imagine în tricoul CFR-ului
Cristian Lopez va juca în Ligue 1. Lopez a jucat la CFR Cluj, unde a fost golgeter

În cariera sa spaniolul se poate lăuda în CV şi cu trecerea pe la două mari forţe din fotbalul spaniol, respectiv Real Madrid şi Valencia, numai că nu a îmbrăcat tricoul primei echipe la vreuna, ci pe acela al formaţiei secunde, ambele activând la nivel de Segunda B, adică liga a treia. La Madrid a dat 10 goluri, la Valencia 22. Cristian Lopez s-a remarcat şi prin modul în care sărbătoreşte golurile marcate, ca şi când ar trage cu arma. Interesant este că fosta sa echipă din România, CFR Cluj, nu a manifestat nici un interes în această vară pentru a-l readuce pe “pistolar” înapoi în Gruia, deşi acesta lăsase o impresie excelentă şi fusese foarte iubit de suporteri.

ADVERTISEMENT

În vară Gigi Becali făcuse o adevărată obsesie pentru atacantul spaniol şi de aici apăruseră multe speculaţii legate de faptul că în cazul în care va semna cu Lopez Becali îl va vinde pe golgeterul echipei, francezul Harlem Gnohere. Însă agenţii ibericului au considerat insuficientă oferta lartifundiarului din Pipera şi Gnohere a rămas pe loc, fiind de departe cel mai bun atacant din Liga 1 Betano la acest moment şi responsabilul cu golurile pentru FCSB, francezul marcând şi în Europa League, împotriva lui Hajduk Split de două ori şi la fel cu Rapid Viena, dar, din păcate golurile sale nu au fost suficiente să trimită echipa pregătită de Nicolae Dică în grupele Europa League, obiectivul principal al FCSB şi al lui Gigi Becali, o calificare care ar fi adus 10 milioane de euro bucureştenilor.