News

Cristian Milicin, medicul de 44 de ani care a murit de COVID-19! „Suntem neputicioşi în faţa acestor cazuri“

30.08.2020 | 15:44
Cristian Milicin medicul de 44 de ani care a murit de COVID19 Suntem neputiciosi in fataacestor cazuri
ADVERTISEMENT

Cristian Milicin, medicul de 44 de ani care a murit de COVID-19 era asistent universitar, perfect sănătos și fără alte comorbidități.

Cu toate acestea, doctorii nu își pot explica decesul și spun că virusul este unul deosebit de periculos. Cristian Milicin era medic primar de recuperare, balneologie şi medicină fizică, dar și proprietarul clinicii private Milimed.

ADVERTISEMENT

Apropiații spun că acesta nu avea vicii care să ducă la agravarea simptomelor. S-a prezentat la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara în urmă cu aproximativ trei săptămâni.

El este medicul de 44 de ani care a murit de COVID-19!

Avea să fie diagnosticat cu coronavirus, dar starea de sănătate a acestuia s-a agravat rapid. A ajuns la Terapie Intensivă, unde medicii timişoreni au încercat să facă tot posibilul să-şi salveze colegul.

ADVERTISEMENT

Din păcate, aceștia n-au reușit! „E un fenomen nefast pe care cu toţii îl regretăm. Cristian Milicin a fost un om deosebit, un tânăr de 44 de ani, fără comobirdităţi, nu a fumat în viaţa lui.

E adevărat că avea obezitate gradul II, dar să fim seriorşi, dacă ar muri toţi obezii care ar face COVID s-ar goli planeta.

ADVERTISEMENT

Omul acesta nu a avut în viaţa lui probleme medicale. Indiferent ce am încercat, plasmă, toate terapiile care se practică în Germania şi în America, din nefericire nu am putut să-l salvăm”, a declarat Cristian Oancea, directorul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

Medicii spun că nu își pot explica decesul. „Colegul nostru, în afară de obezitatea asta, nu avea nimic altceva. A fost o evoluţie graduală.

ADVERTISEMENT

Nu s-a simţit bine acasă, a venit la noi, a avut o febră moderată. Am început tratamentul. S-a simţit rău şi am decis, ca să fie mai bine supervizat, să fie trimis la terapie intensivă.

Nu a fost necesară intubarea în primă fază, am mers pe ventilaţie non invazivă. Colegii mei au reuşit să-l stabilizeze, a început să se simtă mai bine şi tocmai când ne gândeam că totul e în regulă, a avut o degradare bruscă. A trebuit să-l intubăm şi a şi decedat”, a povestit Cristian Oancea.

116 persoane au murit în județul Timiș de la începutul pandemiei de coronavirus. Din nefericire, aproximativ 10 la sută au fost oameni tineri, fără comorbidităţi.

„Am avut cam zece la sută din decese persoane fără comobirdităţi. Făceau parte din populaţia activă, între 40 şi 50 de ani, bărbaţi. Discutam cu ei, ne pregăteam să-i intoarcem pe secţie şi dintr-o dată, în 14-16-18 ore se degradau brusc şi decedau.

Am făcut o sigură autopsie, în care nu am descoperit nimic fiziopatologic. Cedează cordul, sunt nişte mecanisme greu de explicat. Dacă am găsi o exlicaţie, poate am reuşi să mai salvăm oameni.

Acest COVID e foarte parşiv şi am ajuns la concluzia că vârsnicii, chiar dacă au comobridităţi, chiar dacă dezvoltă forme moderate severe, au un prognostic mai bun decât tinerii. Încercăm toate terapiile posibile, numai că suntem neputicioşi în faţa acestor cazuri”, a explicat doctorul Oancea.

 

 

 

ADVERTISEMENT