Fotbal intern

Cristian Petrea, comandant CSA Steaua: “Lăcătuș n-are contract semnat cu noi!” Talpan, omul care nu și-a dat avizul

22.08.2018 | 22:07
Cristian Petrea comandant CSA Steaua Lacatus nare contract semnat cu noi Talpan omul care nu sia dat avizul

Cristian Petrea, comandant CSA Steaua: “Lăcătuș n-are contract semnat cu noi!” – este declarația serii făcută exclusiv pentru FANATIK.RO de către omul care conduce Clubul Sportiv Steaua. Cristian Petrea recunoaște că momentan Marius Lăcătuș nu are act oficial de antrenor și spune că totul se întâmplă din cauza juristului Talpan care de trei săptămâni nu și-a pus avizul.

“Domnul Lăcătuş are acum un nou contract, intrat pe fluxul intern, care încă nu a fost semnat de mine pentru că nu şi-a pus avizul, de peste trei săptămâni, consilierul juridic, adică domnul Talpan. Conform acestuia, el va avea aceleaşi obiective de perfomanţă. Ca să vă faceţi o idee mai clară, o să vă explic exact situaţia contractuală dintre CSA Steaua şi Marius Lăcătuş. Astfel, în decembrie 2016, am semnat cu domnul Lăcătuş un contract de antrenor-coordonator pentru 4 ani, cu obiective clare, printre care înfiinţarea echipei în 2017 şi promovarea în ani succesivi până în Liga 1” a declarat Cristian Petrea care a continuat în aceeași notă.

Cristian Petrea, comandant CSA SteauaLăcătuș n-are contract cu noi. Lăcătuș aplaudă
Cristian Petrea, comandant CSA Steaua: “Lăcătuș n-are contract cu noi”, a zis șeful clubului armatei exclusiv pentru FANATIK.RO

Cristian Petrea, comandant CSA Steaua: “Lăcătuș n-are contract semnat cu noi!”

Astfel, din aprilie 2017 toate contractele au fost modificate:

“În aprilie 2017, Ordonanţa de Urgenţă 90 a dispus transformarea contractelor de pregătire sportivă în contracte de activitate sportivă. A fost vorba şi de modificări de natură fiscală. A trebuit să refacem toate contractele. La domnul Lăcătuş, în acest contract transformat, nu am considerat că mai e necesar să trecem obiectivele din perioada decembrie 2016 – aprilie 2017, care erau deja îndeplinite. În urma unui control, juriştii au decis că ar fi mai bine să existe şi acele obiective trecute, astfel că am încheiat un act adiţional în care au fost trecute din nou toate acele obiective. Acum, contractul din 2016 a fost reziliat şi, automat, şi actul adiţional din 2017”, a mai spus comandantul CSA Steaua explicând calea legală a contractelor.

De aici încolo, intră în scenă noul contract al Fiarei. Astfel, Marius Lăcătuș devine oficial antrenor al echipei, dar cu un salariu mai mic cu 20 la sută față de înțelegerea inițială, după ce echipa a ratat promovarea. Mai mult de atât, nici noul contract nu este bătut în cuie, pentru că, momentan, Talpan încă studiază actele și refuză să își dea avizul!

“Am ajuns la un acord cu Marius Lăcătuş pentru un nou contract. Am stabilit ca valoarea salarială să scadă cu 20 la sută faţă de precedentul pentru neîndeplinirea obiectivului de performanţă în sezonul trecut, adică promovarea. Noul contract, prin care Marius Lăcătuş va avea funcţia de antrenor principal, are o durată de 3 ani şi conţine aceleaşi obiective de performanţa precum cel anterior: promovarea în ani succesivi până în Liga 1! Doar că acum Marius Lăcătuş nu este plătit de CSA Steaua pentru că eu nu am putut să semnez acest nou acord. Domnul Talpan nu l-a avizat încă pentru că a spus că trebuie să îl studieze bine. Pentru tot ce am declarat, avem documente care să probeze că lucrurile stau aşa”, a precizat, exclusiv pentru FANATIK.RO, Cristian Petrea, comandantul CSA Steaua.

CSA Steaua angajează jurist!

CSA Steaua nu mai vrea să piardă vremea și a publicat un anunţ prin care informa că doreşte să angajeze un consilier juridic, în cadrul Compartimentului Avizare şi Asistenţă Juridică, ceea ce poate însemna că postul lui Florin Talpan la CSA este pus sub semnul întrebării.

De altfel, juristul CSA Steaua, Florin Talpan, a fost protagonistul mai multor scandaluri la sediul AMFB, nemulţumit de faptul că forul care conduce Liga 4 i-a respins cererea în care ataca Academia Rapid pentru faptul că a folosit cinci jucători la meciurile jucate în sezonul 2017 – 2018 care nu aveau drept să evolueze, printre care Daniel Niculae şi Daniel Pancu.

10 titluri a câștigat Marius Lăcătuș alături de Steaua București