News

Cristian Pîrvulescu despre protestul AUR: “E clar că avem oameni în SRI, Jandarmerie și Poliție care au același sistem de valori ca al protestatarilor”

Politologul Cristian Pîrvulescu a comentat pentru Libertatea protestul AUR de marți, când 2.000 de persoane au luat cu asalt curtea Parlamentului. "AUR beneficiază de protecție din partea unor oficiali."
22.12.2021 | 08:41
Cristian Pirvulescu despre protestul AUR E clar ca avem oameni in SRI Jandarmerie si  Politie care au acelasi sistem de valori ca al protestatarilor
ADVERTISEMENT

Potrivit lui Pîrvulescu, protestul de marți „e aproape o copie a ceea ce s-a întâmplat la Capitoliu” (luat cu asalt de susținătorii lui Donald Trump pe 6 ianuarie n.r.).

Dar, cu toate acestea, există o diferență, explică politologul.

Cristian Pîrvulescu despre protestul AUR: “E clar că avem oameni în SRI, Jandarmerie și Poliție care au același sistem de valori ca al protestatarilor”

„Protecția de care AUR beneficiază din partea unor oficiali este mai mult decât evidentă. Forțele de ordine n-au intervenit pentru că n-au primit ordine să intervină, dar și pentru că nu erau convinse că trebuie să o facă.

ADVERTISEMENT

Este clar că avem oameni în interiorul SRI, Jandarmeriei și al Poliției care au același sistem de valori ca al celor care protestează”, susține Pîrvulescu în interviul acordat Libertatea.

„Vedem cum înflorește fascismul, dar nu e nicio noutate. Eu mă aștept la mult mai rău, pentru că asta e logica fascismului, iar ăsta e doar începutul”, avertizează politologul care totuși nu crede că „toți sunt niște fasciști sângeroși, cred că sunt și foarte mulți manipulați. În asemenea momente nu prea mai e loc de convingere rațională, e nevoie de stingerea incendiului, iar el este stins de profesioniști, însă la noi, pompierii sunt alături de incendiatori”.

ADVERTISEMENT

“România a devenit bulevard rusesc”

Cristian Pîrvulescu consideră și că protestul de marți se înscrie în sfera unor interese geopolitice din zonă care au înflorit la noi în țară cu complicitatea serviciilor de informații.

„Bătălia ideologică a fost pierdută în România, și nu mă refer doar la ultimul an. SRI a închis ochii, făcându-se că nu observă ofensiva masivă de teorii conspiraționiste pe care adversarii României o fac.

ADVERTISEMENT

Totul trebuie înțeles în contextul geopolitic în care ne aflăm, în pregătirea ofensivei pe care, din punctul meu de vedere, Rusia o va realiza în Ucraina și pentru a dezechilibra societățile din această zonă.

Vedem cum, în doar câțiva ani, mare parte din opinia publică românească a fost scoasă din zona pro-europeană și adusă în zona antieuropeană de aceste grupări, în mare măsură, fundamentalist-religioase.

ADVERTISEMENT

Am pierdut războiul și l-am pierdut pentru că România a devenit bulevard rusesc și asta s-a întâmplat pentru că suntem un stat fără câini, nimeni nu a protejat-o.”

“George Simion se dorește Donald Trump al României”

George Simion își pregătește prin astfel de acțiuni candidatura la prezidențialele din 2024 pe modelul lui Donald Trump, a mai spus Pîrvulescu. Politologul atrage atenția că o candidatură a lui Simion ar avea foarte mari șanse.

„Simion este prezidențiabil și va candida cu foarte mari șanse. Noi discutăm acum despre o campanie evidentă pentru prezidențialele din 2024.

George Simion se dorește nu doar Viktor Orban, cum spunea el, ci Donald Trump al României. Devine reprezentantul poporului, poporul împotriva elitelor, poporul antivaccinist, poporul dreptcredincios”, explică Pîrvulescu.

ADVERTISEMENT