News
notix pixel id

Cristian Pîrvulescu, despre USR: “Se condamnă să rămână în zona electoratului urban”

Cristian Pîrvulescu, cunoscut analist politic, a vorbit miercuri, la Digi24, despre strategia politică a Uniunii Salvați România, declarând: "se condamnă să rămână în zona electoratului urban".
24.11.2021 | 21:39
Cristian Pîrvulescu, despre USR:
Cristian Pîrvulescu, despre USR: "Se condamnă să rămână în zona electoratului urban" foto: snspa.ro
ADVERTISEMENT

Pîrvulescu a analizat luna trecuta modalitatea în care va evolua Partidul Național Liberal după finalizarea congresului.

Încă din luna iulie analistul politic a atenționat în legătură cu riscul semnificativ ca PNL să se rupă după ce se va finaliza congresul de numire a președintelui partidului.

Cristian Pîrvulescu: “USR se condamnă să rămână în zona electoratului urban”

În Guvernul României cel care ia decizii este premierul României, poate să ia decizia de a bloca o lege sau de a o trimite pe mai departe.

ADVERTISEMENT

Decizia este la domnul Ciucă, să vedem în ce măsură își va convinge colegii de utilitatea anumitor decizii.

Nu mă miră există aceste prime dispute, nici nu sunt surprinzătoare, politica PNL era în ultimele săptămâni de a susține certificatul digital. Pe de altă parte, domnul Rafila și cei din PSD sunt…mai degrabă atenți la electorat.

ADVERTISEMENT

Alegerile sunt peste trei ani, iar electoratul PSD nu este convins că vaccinarea și testarea masivă sunt necesare.

România riscă, chiar și cu domnul Rafila, să rămână la coadă, certificatul vaccinal intră în uz în majoritatea statelor din Uniunea Europeană și se discută deja și de vaccinarea obligatorie și amenzi pentru cine nu se vaccinează.

ADVERTISEMENT

Toate acestea pentru a preîntâmpina un val al cincilea, pentru că nimeni nu știe care va fi evoluția pandemiei, poate se va opri în primăvară, dar poate nu.

În primul rând se încearcă acreditarea ideii că singurul reprezentant al liberalismului din România ar fi USR.

ADVERTISEMENT

De altfel, PNL are o orientare conservatoare, face parte din Partidul Popularilor Europeni, deci nu ar fi nimic foarte nou. Am asistat în ultimii zece ani la diminuarea liberalismului PNL.

USR se condamnă să rămână în zona pe care o ocupă deja, un electorat predominant urban, sperând să obțină o parte din electoratul de opinie al PNL, dar pe același electorat se va bate și Ludovic Orban, care se definește drept un liberal conservator.

ADVERTISEMENT

Se numește liberal, dar foarte puține lucruri mai sunt liberale acolo. Peisajul politic românesc este într-o bătălie, PSD este aparent câștigător, dar este doar o aparență, toate celelalte partide sunt copleșite

Criza politică nu se va încheia odată cu numirea Guvernului Ciucă, ea va continua, va fi foarte important binomul prim-ministru – președinte.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri