News

Cristian Popescu Piedone este dat iar în judecată. Primarul sectorului 5, acuzat că nu și-a plătit facturile la utilități

Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 5, este acuzat că nu și-a plătit facturile la utilități la imobilul în care locuiește împreună cu familia.
15.04.2022 | 09:07
Cristian Popescu Piedone este dat iar in judecata Primarul sectorului 5 acuzat ca nu sia platit facturile la utilitati
Cristian Popescu Piedone e acuzat că nu și-a plătit facturile la gaze, la imobilul pe care-l deține în sectorul 4 / Colaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 5, a fost dat în judecată de un important furnizor de gaze naturale, fiind acuzat că nu și-a plătit facturile la utilități. Edilul locuiește într-un imobil situat în sectorul 4 al capitalei, împreună cu familia.

Câți bani i se cer lui Cristian Popescu Piedone

Compania Engie România încearcă, încă de anul trecut, să recupereze o datorie de 1.501,01 lei, pe care Cristian Popescu Piedone ar datora-o ca urmare a furnizării de gaze naturale, la imobilul respectiv.

ADVERTISEMENT

”Prin cererea de chemare în judecată înregistrată pe rolul acestei instanțe la data de 19.08.2021 reclamanta S.C. Engie România S.A. a solicitat în contradictoriu cu pârâtul Popescu Cristian Victor Piedone obligarea acestuia la plata sumei de 1505,01 lei, reprezentând contravaloarea energiei electrice consumate, alături de penalități de întârziere de 0,02% pe zi de la data scadenței fiecărei facturi, cu cheltuieli de judecată”, se arată în cererea de chemare în instanță depusă la Judecătoria sectorului 4, conform FANATIK.

În motivarea cererii, reprezentanții companiei au arătat că între furnizor și Cristian Popescu Piedone s-au derulat raporturi contractuale pentru livrarea de gaze naturale. De aici, s-a născut și obligația de plată a serviciilor, pe care, spun aceștia, Piedone nu le-a onorat.

ADVERTISEMENT

Primarul sectorului 5 a câștigat procesul pe fond, deși nu s-a prezentat în instanță

Astfel, pe baza serviciilor de care a beneficiat, Engie România a emis mai multe facturi fiscale care au fost transmise clientului, pe care acesta nu le-a achitat. La sumele datorate, furnizorul a calculat și penalizări de întârziere la plată, conform contractului.

Cristian Popescu Piedone nu a părut prea interesat de soarta acestui proces, așa că nu s-a prezentat în fața instenței și nici nu a formulat o întâmpinare.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, edilul a reușit să câștigă procesul pe fond, după ce instanța nu a fost de acord cu afirmația companiei, conform căreia, în acest caz, ”contractul se încheie prin simplul acord de voințe al părților, dacă legea nu impune o anumită formalitate pentru încheierea sa valabilă”.

Cererea companiei, respinsă de instanță în lipsa documentelor semnate de Piedone

De asemenea, în lipsa unor facturi asumate la plată prin semnătură, din partea datornicului, judecătorii au respins cererea firmei.

ADVERTISEMENT

”Astfel, lipsa contractului și a dovezii însușirii acestuia de către debitor nu poate fi suplinită prin aplicarea unei prezumții de existență a acestor condiții, prezumție bazată pe o simplă afirmație neconcludentă a reclamantei

Așadar, în prezenta cauză există un dubiu cu privire la formarea contractului. Având în vedere regulile privind sarcina probei, precum și standardul de diligență impus de lege în sarcina reclamantei, acest dubiu trebuie să îi profite pârâtului, întrucât reclamanta avea obligația de a-și dovedi pretențiile conform art. 249 C.proc.civ.”, a mai arătat instanța, conform FANATIK.

În decembrie 2021, Engie România a formulat apel la decizia de pe fond a instanței, iar dosarul a fost preluat de Tribunalul București. Primul termen nu a fost, încă, stabilit.

Cristian Popescu Piedone locuiește într-o casă de 73 mp

Cristian Popescu Piedone locuiește într-un imobil de 73 mp pe care îl împarte cu soția lui, Iulia. Edilul a moștenit casa de la părinți și i-a parvenit ca urmare a unui schimb cu fratele său, în anul 2003.

În afara casei din sectorul 4, Cristian Popescu Piedone mai deține 4 terenuri intravilane situate în comuna ilfoveană Bragadiru și care totalizează aproximativ 2.000 mp.

Conform ultimei declarații de avere, Piedone a câștigat 99.430 lei ca director al unei societăți și 45.989 lei ca primar al sectorului 5.

ADVERTISEMENT
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească...
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească mingea. Ce a urmat. „Nu m-am putut abține să nu râd”
A recunoscut adevărul în fața întregii lumi, după ce a fost acuzată că...
A recunoscut adevărul în fața întregii lumi, după ce a fost acuzată că "s-a culcat cu jumate din vestiar"
Incendiu de proporții. Un bloc de 14 etaje a fost înghițit de flăcări,...
Incendiu de proporții. Un bloc de 14 etaje a fost înghițit de flăcări, în Valencia. 450 de oameni trăiesc în clădire
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top...
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top al resorturilor din Europa
Micul oraș subteran din România, care se întinde pe o suprafaţă de 1.300...
Micul oraș subteran din România, care se întinde pe o suprafaţă de 1.300 de metri pătrați. Cei care vin aici au parte de tot confortul
Orașul în care oamenii au declarat război operelor de artă. Sculpturi furate, vandalizate...
Orașul în care oamenii au declarat război operelor de artă. Sculpturi furate, vandalizate sau batjocorite pe internet
Cel mai bogat sat din România, unde Ferrari-ul e considerat „vechitură”. Puțini români...
Cel mai bogat sat din România, unde Ferrari-ul e considerat „vechitură”. Puțini români știu de existența lui
Ce a putut să spune Petre Roman după decesul Mioarei Roman. Cei doi...
Ce a putut să spune Petre Roman după decesul Mioarei Roman. Cei doi au fost căsătoriți timp de 30 de ani
Simona Halep și-ar putea salva cariera. Detaliul care ar putea s-o ajute
Simona Halep și-ar putea salva cariera. Detaliul care ar putea s-o ajute
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Veste șocantă în showbiz! Florin Dumitrescu ar fi divorțat în secret! Motivul separării...
Veste șocantă în showbiz! Florin Dumitrescu ar fi divorțat în secret! Motivul separării ar fi problemele cu alcoolul ale soției sale
Vestea-bombă. Alegerile semicomasate au un singur mare secret: sunt și inversate!
Vestea-bombă. Alegerile semicomasate au un singur mare secret: sunt și inversate!
Zodiile din horoscop care vor avea o surpriză uriașă de Dragobete 2024. Își...
Zodiile din horoscop care vor avea o surpriză uriașă de Dragobete 2024. Își pot schimba destinul pentru totdeauna