News

Cristian Popescu Piedone este dat iar în judecată. Primarul sectorului 5, acuzat că nu și-a plătit facturile la utilități

Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 5, este acuzat că nu și-a plătit facturile la utilități la imobilul în care locuiește împreună cu familia.
15.04.2022 | 09:07
Cristian Popescu Piedone este dat iar in judecata Primarul sectorului 5 acuzat ca nu sia platit facturile la utilitati
Cristian Popescu Piedone e acuzat că nu și-a plătit facturile la gaze, la imobilul pe care-l deține în sectorul 4 / Colaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 5, a fost dat în judecată de un important furnizor de gaze naturale, fiind acuzat că nu și-a plătit facturile la utilități. Edilul locuiește într-un imobil situat în sectorul 4 al capitalei, împreună cu familia.

Câți bani i se cer lui Cristian Popescu Piedone

Compania Engie România încearcă, încă de anul trecut, să recupereze o datorie de 1.501,01 lei, pe care Cristian Popescu Piedone ar datora-o ca urmare a furnizării de gaze naturale, la imobilul respectiv.

ADVERTISEMENT

”Prin cererea de chemare în judecată înregistrată pe rolul acestei instanțe la data de 19.08.2021 reclamanta S.C. Engie România S.A. a solicitat în contradictoriu cu pârâtul Popescu Cristian Victor Piedone obligarea acestuia la plata sumei de 1505,01 lei, reprezentând contravaloarea energiei electrice consumate, alături de penalități de întârziere de 0,02% pe zi de la data scadenței fiecărei facturi, cu cheltuieli de judecată”, se arată în cererea de chemare în instanță depusă la Judecătoria sectorului 4, conform FANATIK.

În motivarea cererii, reprezentanții companiei au arătat că între furnizor și Cristian Popescu Piedone s-au derulat raporturi contractuale pentru livrarea de gaze naturale. De aici, s-a născut și obligația de plată a serviciilor, pe care, spun aceștia, Piedone nu le-a onorat.

ADVERTISEMENT

Primarul sectorului 5 a câștigat procesul pe fond, deși nu s-a prezentat în instanță

Astfel, pe baza serviciilor de care a beneficiat, Engie România a emis mai multe facturi fiscale care au fost transmise clientului, pe care acesta nu le-a achitat. La sumele datorate, furnizorul a calculat și penalizări de întârziere la plată, conform contractului.

Cristian Popescu Piedone nu a părut prea interesat de soarta acestui proces, așa că nu s-a prezentat în fața instenței și nici nu a formulat o întâmpinare.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, edilul a reușit să câștigă procesul pe fond, după ce instanța nu a fost de acord cu afirmația companiei, conform căreia, în acest caz, ”contractul se încheie prin simplul acord de voințe al părților, dacă legea nu impune o anumită formalitate pentru încheierea sa valabilă”.

Cererea companiei, respinsă de instanță în lipsa documentelor semnate de Piedone

De asemenea, în lipsa unor facturi asumate la plată prin semnătură, din partea datornicului, judecătorii au respins cererea firmei.

ADVERTISEMENT

”Astfel, lipsa contractului și a dovezii însușirii acestuia de către debitor nu poate fi suplinită prin aplicarea unei prezumții de existență a acestor condiții, prezumție bazată pe o simplă afirmație neconcludentă a reclamantei

Așadar, în prezenta cauză există un dubiu cu privire la formarea contractului. Având în vedere regulile privind sarcina probei, precum și standardul de diligență impus de lege în sarcina reclamantei, acest dubiu trebuie să îi profite pârâtului, întrucât reclamanta avea obligația de a-și dovedi pretențiile conform art. 249 C.proc.civ.”, a mai arătat instanța, conform FANATIK.

În decembrie 2021, Engie România a formulat apel la decizia de pe fond a instanței, iar dosarul a fost preluat de Tribunalul București. Primul termen nu a fost, încă, stabilit.

Cristian Popescu Piedone locuiește într-o casă de 73 mp

Cristian Popescu Piedone locuiește într-un imobil de 73 mp pe care îl împarte cu soția lui, Iulia. Edilul a moștenit casa de la părinți și i-a parvenit ca urmare a unui schimb cu fratele său, în anul 2003.

În afara casei din sectorul 4, Cristian Popescu Piedone mai deține 4 terenuri intravilane situate în comuna ilfoveană Bragadiru și care totalizează aproximativ 2.000 mp.

Conform ultimei declarații de avere, Piedone a câștigat 99.430 lei ca director al unei societăți și 45.989 lei ca primar al sectorului 5.

ADVERTISEMENT