ADVERTISEMENT
News

Cristian Popescu Piedone, măsuri speciale în Sectorul 5: bunicuțele care vând legume, acces gratuit în piețe

Autor: Adrian Baciu | 05.04.2021 | 20:06
Cristian Popescu Piedone, măsuri speciale în Sectorul 5: bunicuțele care vând legume, acces gratuit în piețe
Cristian Popescu Piedone, măsuri speciale în Sectorul 5: bunicuțele care vând legume, acces gratuit în piețe

Cristian Popescu Piedone, primarul de la Sectorul 5, anunță o serie de măsuri speciale luate în ședința de consiliu. Astfel, bunicuțele care vând legume și fructe pe străzi vor avea acces gratuit la tarabele din piețe.

ADVERTISEMENT

Edilul a decis, luni, ca începând din 6 aprilie, Administrația Piețelor să pună la dispoziție 10 tarabe în incinta fiecărei piețe pentru persoanele vârstnice care comercializează câteva legume sau fructe pe străzile din jurul piețelor.

Piedone anunță că aceste persoane vor putea vinde cele câteva legume sau fructe la tarabele special amenajate, fără a plăti vreo taxă pentru respectivele locații.

Bunicuțele care vând legume și fructe în Sectorul 5, acces gratuit în piețe. Anunțul primarului Piedone

Autoritățile din fruntea Sectorului 5 al Capitalei se declară împotriva sancționării persoanelor în vârstă care, pentru a-și duce traiul, comercializează legume și fructe lângă piețele din zonă.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, de marți, 6 aprilie, aceste bătrânici nu numai că scapă de amenzi, dar primesc și locuri în piețele din sector, acolo unde vor putea să-și comercializeze în continuare produsele, anunță primarul Piedone.

”Începând de mâine, Poliția Locală Sector 5 nu va mai sancționa acele bunicuțe care vând câteva legături de pătrunjel la colțul străzii sau pe străzile din apropierea piețelor din sector. Am dispus ca Administrația Străzilor să pună la dispoziția acestora 10 tarabe în fiecare piață, total gratuit.

Sunt persoane care vând câteva fructe sau unul, două borcane de murături și pentru ele aceste venituri reprezintă pâine pe care o pun pe masă. Nu sunt de acord să dăm amenzi acestor persoane. Mai bine le ajutăm să supraviețuiască”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Fără amenzi pentru lipsa măștii de protecție în Sectorul 5

Tot în cursul zilei de luni, Cristian Popescu Piedone a anunțat că în Sectorul 5 va fi copiat modelul de la Bacău, acolo unde Poliția Locală nu-i mai amendează pe cei fără mască de protecție.

Edilul dezvăluie că le-a transmis polițiștilor locali să nu mai amendeze cetățenii, ci să comunice cu ei, pentru a-i face să conștientizeze pericolul. De asemenea, acesta l-a felicitat pe omologul său din Moldova.

ADVERTISEMENT

”Le-am transmis foarte clar polițiștilor locali că nu vreau să ne transformăm în hinghieri de oameni. În primul rând trebuie să acționăm pentru prevenție, nu să dăm amenzi cu nemiluita.

Oamenii deja au ajuns la capătul răbdării în ceea ce privește restricțiile. Agenții Poliției Locale trebuie să comunice mult mai bine cu cetățenii, pentru a-i face să conștientizeze importanța măsurilor impuse de autorități.

ADVERTISEMENT

Îl felicit pe această cale pe primarul Bacăului pentru inițiativa sa. Exact același lucru îl vom face și noi, în Sectorul 5. Cei care nu poartă mască de protecție vor primi, în loc de amenzi, măști”, mai scrie în mediul virtual edilul din Capitală.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT