Alegeri 2024

Cristian Popescu Piedone, protagonistul unui nou derapaj la adresa femeilor. Edilul a fost taxat dur

Primarul Sectorului 5, Crstian Popescu Piedone, a fost protagonistul unui nou derapaj la adresa femeilor. Partidul Social Democrat (PSD) l-a taxat dur.
21.05.2024 | 11:49
Cristian Popescu Piedone protagonistul unui nou derapaj la adresa femeilor Edilul a fost taxat dur
Cristian Popescu Piedone, protagonistul unui nou derapaj la adresa femeilor. Sursa foto: LinkedIn-Primăria Municipiului București/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În plină campanie electorală, Cristian Popescu Piedone, candidatul Partidului Umanist Social Liberal la Primăria Capitalei, se află în centrul unui nou scandal, după ce, în urmă cu câteva zile, a avut un derapaj la adresa femeilor.

Piedone: ”Primăria Capitalei trebuie să intre pe mâna unui bărbat”

Pe data de 19 mai, edilul Sectorului 5 a postat pe pagina sa personală de Facebook un video în care a spus că „primăria Capitalei trebuie să intre pe mâna unui bărbat”.

ADVERTISEMENT

Declarația lui Cristian Popescu Piedone a fost percepută de Partidul Social Democrat ca fiind un atac la adresa femeilor, dar mai ales la adresa Gabrielei Firea, contracandidata edilului la Primăria Capitalei.

Pentru aceasta PSD l-a taxat dur pe candidatului Partidul Umanist Social Liberal la Primăria Capitalei și a catalogat afirmația sa ca fiind una ”retrogradă și discriminatorie”. 

ADVERTISEMENT

„De aceea, mesajele din spaţiul public, în campanie electorală, referitoare la faptul că Primăria Generală a Capitalei trebuie condusă de un bărbat sunt misogine, discriminatorii la adresa femeilor, anacronice şi lipsite de respect faţă de toate femeile din România!”, au transmis reprezentanții PSD printr-un comunicat de presă.

Mai mult, după ce au condamnat derapajul lui Cristian Popescu Piedone, social-democrații au ținut să precizeze faptul că o femeie poate să ocupe orice funcţie de răspundere publică sau de conducere, la fel de bine ca un bărbat.

ADVERTISEMENT

În plus, reprezentanții PSD au subliniat că societatea românească a făcut, în ultimii ani mulți, pași înainte în ceea ce privește egalitatea de gen.

De asemenea, social-democrații i-a îndemnat pe toți participanții la campania electorală, atât din Capitală, cât și la nivel național, să promoveze decența și toleranța în dezbaterile publice.

ADVERTISEMENT

”Toţi participanţii la campania electorală, atât din Bucureşti, cât și la nivel național, au responsabilitatea de a contribui la promovarea decenţei şi toleranţei în dezbaterea publică, de a evita nu doar exprimările nepotrivite la adresa femeilor sau a minorităților, ci și exprimarea vulgară, în discursul public, în raport cu toți românii, tineri sau în etate”, au afirmat retrezentanții PSD.

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Schimbări la produsele Apple. Utilizatorii vor fi uimiți
Schimbări la produsele Apple. Utilizatorii vor fi uimiți
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României