Cristian Popescu Piedone se retrage din politică: “Aici se încheie cariera mea”

La o lună de la tragedia din clubul Colectiv, Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 4, a decis să se retragă din viaţa politică. Totodată, fostul edil a scris pe Facebook că...
30.11.2015 | 12:26
Cristian Popescu Piedone se retrage din politica Aici se incheie cariera mea
ADVERTISEMENT

La o lună de la tragedia din clubul Colectiv, Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 4, a decis să se retragă din viaţa politică. Totodată, fostul edil a scris pe Facebook că „încearcă să înţeleagă ce i se întâmplă”.

„E foarte greu să încep acest mesaj…E foarte greu să îmi găsesc cuvintele să exprim ce simt, ce trăiesc, ce doare cel mai tare, ce regret cel mai mult! Să spun „condoleanţe” pentru cei care mor pe dinăuntru pentru că le-au murit oameni dragi în Colectiv mi se pare că e prea, mult prea puţin. Să vă descriu ce se simte cu cătuşele la mâini (mâinile acelea care semnau „ca primarul”, ca să mă folosesc de ironia unora) e imposibil! Să caut cuvinte care să mă scuze, să mă explice, să mă scoată nevinovat, mi se pare ca nu e rolul meu! Sunt alţii mai îndreptăţiţi să stabilească adevărul, pe bază legii şi a dovezilor.

ADVERTISEMENT

Eu nu pot decât să încerc să înţeleg ce mi se întâmplă şi mai ales de ce! Ştiu că bunul Dumnezeu nu ne dă pedepse, ci lecţii din care să învăţăm. Totul se întâmplă cu un scop, iar eu am să fac tot ce pot eu, ca om, să aflu ce am de învăţat din asta. Am să fac asta alături de familia mea şi de oamenii care mi-au rămas aproape în toate aceste momente. Îi mulţumesc bunului Dumnezeu că i-a trimis în viaţa mea şi le sunt lor recunoscător cu tot sufletul.

Aici se încheie cariera mea politică. Mă retrag! Dar mă rog însă să vină în fotoliul de primar cineva care să continue ce nu am apucat eu să termin. Am să fiu însă deschis să dau un sfat oricui mi-l va cere. Pentru că am totuşi 23 de ani în spate în administraţia publică şi cred că pot să ajut punând la dispoziţie ce am învăţat în aceşti ani. Orice sfat va fi dat însă de pe o banca din Parcul Lumea Copiilor, unde am să îl plimb pe David, nepotul meu drag. El e cel care îmi aminteşte, chiar şi în momentele astea cumplite pentru mine, că există minuni pe pământ.

ADVERTISEMENT

Eu nu am să mai fiu nici primarul Piedone, nici politicianul Piedone. Am să fiu omul Cristian Popescu. Şi sper să mă ajute Dumnezeu să fiu cea mai bună versiune a acelui om. Le mulţumesc din suflet celor care m-au votat la alegeri, celor care au avut încredere în mine, colegilor care au muncit alături de mine şi tuturor celor care, într-un fel sau altul, m-au ajutat să îmi pun în aplicare proiectele.

Vă mulţumesc şi vouă că aţi avut răbdare să citiţi acest mesaj şi vă doresc multă, multă linişte!”, a scris Cristian Popescu Piedone pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Acesta a postat o imagine în care apare schimbat, vizibil îmbătrânit şi cu barba destul de mare.

Fostul primar al sectorului 4 este acuzat de abuz în serviciu şi fals intelectual în legătură cu autorizarea clubului Colectiv.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.libertatea.ro