Cristian Popescu Piedone, URMĂRIT PENAL în dosarul COLECTIV

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
06/11/2015, 20:03
Cristian Popescu Piedone, URMĂRIT PENAL în dosarul COLECTIV

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a fost adus vineri cu mandat la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a fi audiat în dosarul în care se anchetează modalitatea de emitere a autorizaţiei de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Cristian Popescu Piedone, fost primar al Sectorul 4, este urmărit penal pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi fals intelectual.

Concret, procurorii îl acuză pe Piedone că a încălcat legea când a semnat acordul şi autorizaţia de funcţionare pentru clubul Colectiv, cu toate că societatea nu îndeplinea condiţiile legale necesare obţinerii acestora.

“În calitate de funcţionar public – primar al sectorului 4 Bucureşti, suspectul Popescu Cristian Victor Piedone şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, constând în încălcarea dispoziţiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prevăzute în Legea nr. 307/12.07.2006, H.G.R. 1739/06.12.2006 şi Ordinul M.A.I. nr. 3/2011, prin aceea că a emis acordul de funcţionare nr. 3909/14.01.2015 şi autorizaţia de funcţionare cu nr. 369/14.01.2015 necesare desfăşurării activităţii de către S.C. COLECTIV CLUB S.R.L., la punctul de lucru din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4 Bucureşti. Prin aceasta, a cauzat vătămarea drepturilor şi intereselor legitime ale unor persoane fizice şi ale Primăriei Sectorului 4 Bucureşti, în urma cărora reprezentanţii S.C. COLECTIV CLUB S.R.L., care au putut desfăşura activităţi de alimentaţie publică, au obţinut un folos necuvenit în cuantum de 62.298 lei.
De asemenea, pentru a autoriza funcţionarea punctului de lucru S.C. COLECTIV CLUB S.R.L, suspectul Popescu Cristian Victor Piedone a emis cele două acte administrative (acordul de funcţionare şi autorizaţia de funcţionare) sus menţionate, prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că S.C. COLECTIV CLUB S.R.L îndeplinea cerinţele legale necesare avizării”, se arată în ordonanţa întocmită de procurorii DNA,

Procurorii DNA a anunţat vineri că au început în dosarul “Colectiv” urmărirea penală in rem, pentru fapte, pe care le-ar fi săvârşit persoane cu atribuţii de decizie şi avizare din Primăria Sectorului 4, acuzaţiile fiind de abuz în serviciu şi fals intelectual.

32 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 180 au fost rănite, în urma incendiului izbucnit în clubul Colectiv.

Sursă: www.romaniatv.net

Închide ×