Fotbal intern

Cristian Săpunaru vrea să revină în echipa națională! Mirel Rădoi urmează să discute cu el

08.02.2020 | 09:34
Cristian Sapunaru vrea sa revina in echipa nationala Mirel Radoi urmeaza sa discute cu el
ADVERTISEMENT

Fundașul echipei Kayserispor, Cristian Săpunaru, vrea să revină în echipa națională a României, la care a renunțat în perioada când selecționer era Cosmin Contra.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,43 este cota pentru ”peste 1,5 goluri” la meciul Islanda – România. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT

Cristian Săpunaru vrea să revină în echipa națională

”Nu e un capitol închis. O să-l întreb dacă a luat o decizie definitivă. El e luat în calcule. Rămâne de văzut ce evoluții va avea. Eu voi încerca să-l fac să răzgândească”, declara Mirel Rădoi despre Săpunaru după instalarea ca selecționer.

Conform gsp.ro, Cristian Săpunaru le-a transmis apropiaților că este pregătit să revină la echipa națională și și-ar dori să fie convocat pentru meciul de baraj cu Islanda, primul pas pentru calificarea la Euro 2020.

ADVERTISEMENT

Săpunaru s-a retras după un conflict cu Contra

La finalul anului 2019, consilierul președintelui Răzvan Burleanu, Andrei Vochin, spunea că există șanse mari ca jucătorii Cristian Săpunaru și Bogdan Stancu să revină la prima reprezentativă odată cu numirea ca selecționer a lui Mirel Rădoi.

După ce a văzut că nu este convocat pentru partidele echipei naționale din luna septembrie, cu Spania și Malta, Cristi Săpunaru a anunțat că se retrage de la prima reprezentativă și l-a atacat pe selecționerul Cosmin Contra, spunând că nu a fost căutat de nimeni din staff pentru a i se spune de ce nu este chemat.

ADVERTISEMENT

Săpunaru a revenit la Kayserispor

Cristi Săpunaru a semnat un nou angajament, la două săptămâni după ce a întrerupt înțelegerea cu Denizlispor. Fostul internațional român a revenit la Kayserispor, formație pentru care a mai evoluat între 2017 și 2019.

Kayserispor este într-o situație delicată în campionat, aflându-se pe ultimul loc, cu doar 11 puncte acumulate în 20 etape. Noua echipă a lui Cristi Săpunaru este la șapte puncte de primul loc care asigură menținerea în Superliga, ocupat de Antalyaspor.

ADVERTISEMENT

România, ultima șansă pentru Euro 2020

România va evolua, în deplasare, cu Islanda, în play-off-ul Ligii Naţiunilor, s-a stabilit în urma  tragerii la sorţi care a avut loc la Nyon. Dacă vor câştiga acestă întâlnire, tricolorii vor întâlni, tot în deplasare, învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria, pentru un loc la Euro 2020.

În cazul în care se va califica la Campionatul European din 2020,  România va întâlni Austria, Ucraina și Olanda. Două dintre aceste partide  se vor disputa pe Arena Națională și unul la Amsterdam.

ADVERTISEMENT