Alegeri 2024

Cristian Seidler, candidat la șefia USR, nu mai vede continuarea alianței cu PMP și Forța Dreptei. „Răspunsul l-a dat electoratul, şi este nu”

Cristian Seidler, candidat la președinția USR, pune punct alianței cu PMP și Forța Dreptei. „Răspunsul cel mai bun l-a dat electoratul, şi răspunsul este nu”
18.06.2024 | 22:13
Cristian Seidler candidat la sefia USR nu mai vede continuarea aliantei cu PMP si Forta Dreptei Raspunsul la dat electoratul si este nu
Cristian Seidler arată scorul slab obținut de alianța de dreapta la alegerile din 9 iunie / Foto: Inquam Photos, Mălina Norocea
ADVERTISEMENT

Cristian Seidler, deputat USR, și candidat la președinția partidului, a apreciat, marți seara, că, dacă va câștiga competiția internă, nu mai poate continua alianța cu Partidul Mișcarea Populară și cu Forța Dreptei. „Răspunsul cel mai bun l-a dat electoratul. Răspunsul per total, pe ţară, l-a dat electoratul, şi răspunsul este nu”, a spus el.

Cristian Seidler: „Răspunsul cel mai bun l-a dat electoratul, și răspunsul este nu”

Cristian Seidler, deputat USR și candidat la președinția partidului, în urma demisiei lui Cătălin Drulă, a vorbit, marți seara, despre continuarea alianței cu PMP și cu Forța Dreptei, dacă va câștiga competiția internă din partid. „Răspunsul cel mai bun l-a dat electoratul. Răspunsul per total, pe ţară, l-a dat electoratul, şi răspunsul este nu”, a precizat el, la Prima News.

ADVERTISEMENT

Cristian Seidler a spus că „sunt localităţi sau judeţe în care şi colegii de la USR şi cei de la PMP şi Forţa Dreptei s-au simţit bine în această alianţă şi au şi performat şi au şi scoruri mai bune”. „Nu m-as opune ca pe plan local să colaboreze, dar ca o construcţie politică parlamentară, din perspectiva alegerilor prezidenţiale şi apoi a parlamentarelor, nu cred că e ceva viabil pentru că electoratul a spus că nu e viabil”, a spus deputatul USR

Cristian Seidler a precizat că alianța cu PMP și cu Forța Dreptei nu mai trebuie continuată și la alegerile legislative. „Nu cred că va merge mai departe şi nu spun un nu hotărât pentru că trebuie să facem o analiză. Decizia nu o iau eu, ca preşedinte al USR”, a spus el.

ADVERTISEMENT

„Elena Lasconi va fi candidatul USR la Cotroceni”

Totodată, Cristian Seidler s-a referit și la candidatura primarului din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, la președinția USR, întrebat fiind de ce candidează la președinția partidului. „În perspectiva alegerilor prezidențiale, mie îmi va fi foarte clar că Elena Lasconi va fi candidatul USR la funcția de președinte al României. Totodată ea este în momentul de față și rămâne şi primar la Câmpulung, cineva trebuie să se ocupe şi de organizarea internă a partidului, nu doar pentru prezidenţiale, ci şi pentru parlamentarele de după”, a spus Seidler. „Mi se pare că ne-am completa reciproc foarte bine”, a adăugat deputatul USR.

„Președintele USR este ales de fiecare membru al partidului, prin vot direct, pe o platformă online, așa cum prevede statutul. După alegerea președintelui USR, va fi stabilit noul Birou Național al USR, prin vot al delegaților la Congres. Cei 24 de noi membri ai noului Birou Național vor fi aleși în Congresul partidului, convocat de președintele Cătălin Drulă pentru 29 iunie”, a comunicat anterior USR.

ADVERTISEMENT