Alegeri 2024

Cristian Seidler: „Am convingerea că Elena Lasconi va fi candidata USR la prezidențiale”. Decizia finală, la congresul de sâmbătă

Cristian Seidler, „convins” că USR o va desemna pe Elena Lasconi în cursa pentru Cotroceni. „E o opinie larg răspândită în partid”
25.06.2024 | 09:03
Cristian Seidler Am convingerea ca Elena Lasconi va fi candidata USR la prezidentiale Decizia finala la congresul de sambata
Deputatul Cristian Seidler spune că la congresul USR din acest weekend Elena Lasconi va fi desemnată candidata partidului pentru Cotroceni / Foto: captură, Facebook, Cristian Seidler
ADVERTISEMENT

Cristian Seidler, deputat USR și candidat la președinția partidului, s-a declarat convins că, la congresul care va avea loc la 29 iunie, Elena Lasconi va fi desemnată candidata formațiunii politice la alegerile prezidențiale. „E o opinie larg răspândită în partid”, a spus Seidler.

Seidler: „Am convingerea că va fi Elena Lasconi”

Cristian Seidler, deputat USR, care candidează și la președinția partidului, a declarat, luni, că, la congresul USR din acest weekend, convocat de Cătălin Drulă, unde vor fi aleși membri noului Birou Politic, va fi desemnat și candidatul pentru alegerile prezidențiale. Cristian Seidler a spus că „e o opinie larg răspândită în partid” faptul că Elena Lasconi va fi candidata USR pentru Cotroceni.

ADVERTISEMENT

„Din perspectiva noastră, numele prezidenţiabilului nu se va schimba. Vom stabili la Congresul din acest sfârşit de săptămână şi am convingerea că va fi Elena Lasconi”, a declarat Cristian Seidler la Prima News. „Eu cred că va fi Elena Lasconi, e o opinie larg răspândită. Astăzi, nu ştiu pe nimeni care să susţină altceva în momentul de faţă”, a adăugat el.

Alegeri interne în USR

USR organizează, începând de luni, alegeri interne pentru desemnarea președintelui partidului, în urma demisiei lui Cătălin Drulă, după rezultatele slabe obținute la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie. În legătură cu evoluția votului, Cristian Seidler a declarat că, luni seara, „erau peste 6.000 de votanţi la ora 18.00. 25.000 de membri au drept de vot” și că se așteaptă ca majoritatea membrilor să voteze marți.

ADVERTISEMENT

„Erau peste 6.000 de votanţi la ora 18.00. 25.000 de membri au drept de vot, mă aştept ca majoritatea să voteze mâine, pentru că avem două zile la dispoziţie şi lucrurile se vor închide mâine la miezul nopţii”, a declarat Cristian Seidler. „Dacă e nevoie de turul doi, e prevăzut timp pentru un tur doi, joi şi vineri, în această săptămână, dacă va fi nevoie”, a precizat deputatul.

Deputatul USR a mai spus că nu va candida pentru un loc în Biroul Național. „Nu voi candida pentru un post în Biroul Naţional pentru că eu cred că preşedintele partidului trebuie să fie preşedinte pentru toţi membrii nu doar pentru o anumită echipă. Îi voi ruga pe colegi să susţină acei candidaţi care au lucrat şi au rezultate”, a spus el.

ADVERTISEMENT

Noul Birou Național

Luni dimineață, USR a început votul pentru alegerea noului președinte, favorită fiind Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel. Votul se va încheia miercuri, la ora 12:00. Înaintea începerii votului, din șase candidați doi s-au retras din cursă, astfel încât lista este următoarea, în ordinea apariției pe buletinele de vot: Vasile-Gabriel Filip, Radu Hossu, Elena Lasconi, Cristian Seidler.

„După alegerea președintelui USR, va fi stabilit noul Birou Național al USR, prin vot al delegaților la Congres. Cei 24 de noi membri ai noului Birou Național vor fi aleși în Congresul partidului, convocat de președintele Cătălin Drulă pentru 29 iunie”, preciza USR.

ADVERTISEMENT