News

Cristian Seidler, USR PLUS: “Cu Cîțu nu se poate”. Ce spune despre PNDL 3

Cristian Seidler, parlamentar USR PLUS, a analizat luni la România TV o posibilă refacere a coaliției, declarând: "cu Cîțu nu se poate".
06.09.2021 | 22:39
Cristian Seidler USR PLUS Cu Citu nu se poate Ce spune despre PNDL 3
ADVERTISEMENT

Seidler este unul dintre membrii USR foarte vocali împotriva pensiilor speciale, vorbind în mai multe rânduri despre necesitatea abrogării acestora.

Dan Barna, lider al USR PLUS, a declarat în urmă cu câteva zile că varianta de a colabora politic mai departe cu Florin Cîțu este exclusă de către partidul din care face parte.

ADVERTISEMENT

Cristian Seidler, USR PLUS: “Cu Cîțu nu se poate”

Cristian Seidler: “Nu dorim ruperea coaliției, dar cu Cîțu nu se poate. PNDL este așa cum este acum un mecanism de jefuire a banului public.

Vii cu motive mincinoase să îl demiți pe Stelian Ion, îți încalci propriul document la funcționarea coaliției, cu un asemenea om nu se poate guverna.”

ADVERTISEMENT

Victor Ciutacu: “Ok, domnule Seidler. PNDL-ul ăsta nu îl ajută doar pe Cițu, dar este susținut de toată echipa câștigătoare aliniată la poze alături de ei. Cu ei nu aveți nimic, dar e susținut și de Bode și de Vilceanu.”

Cristian Seidler: “Doar Cîțu este premierul României și are puterea conform legii să promulge o asemenea ordonanță de urgență. Dacă vine mâine Xulescu și promova în același fel același tip de jaf din banul public tot ne-am fi ridicat împotriva lui.”

ADVERTISEMENT

Victor Ciutacu: “Și restul oamenilor din PNL nu sunt jefuitori?”

Cristian Seidler: “Doar premierul are puterea să promulge acest proiect.”

Victor Ciutacu: “PNDL 1 și 2 au fost niște angajamente ale Guvernului României.”

Cristian Seidler: “Așa și?”

Victor Ciutacu: “Și dacă Guvernul României s-a angajat să facă asta, ar trebui să se întâmple asta.”

Cristian Seidler: “Noi avem două comune, x și y, domnul Vișan ne spune că în comuna x este nevoie de racordarea oamenilor la rețeaua de gaze.

ADVERTISEMENT

Ce ne garantează în felul în care este scris textul acestei ordonanțe că fondurile vor merge către comuna x și nu spre un primar care face ochi frumoși? Nu există nicio garanție.”

Victor Ciutacu: “Excludeți total că în partidul dumneavoastră să existe oameni care să plece la PNL?”

Cristian Seidler: “Sigur că da, vă spun și de ce. Așa cum ați arătat niște sondaje, PNL este sigur în scădere.

Haideți să ne jucăm cu ideile, presupunând că unul dintre noi, parlamentarii USR PLUS ar dori să fie sigur că ajunge și în mandatul următor, de ce s-ar duce și la PNL care e în scădere?”

Victor Ciutacu: “Pentru o poziție eligibilă.”

Cristian Seidler: “Dar are poziție eligibilă la USR care este stabil, am avut 15% la ultimele alegeri, acum suntem la 14% în sondaje. Ca să își asigure majoritatea în Parlament, ar trebui din 80 de parlamentari USR cei de la PNL să își atragă vreo 75.”

Victor Ciutacu: “Dacă atrag unii de la dumneavoastră și unii dintre colegii domnului Romașcanu (n. red. senator PSD)…”

Lucian Romașcanu: “În primul rând, e chestiune de caracter și mă uit cu groază la ce se întâmplă în PNL, noi avem peste jumătate dintre parlamentari la primul mandat, pe o selecție nouă și curată, fără penali și alte chestiuni. Noi am luat 29% la ultimele alegeri, acum suntem între 35 și 38 în orice sondaj.”

 

ADVERTISEMENT
Tags: