Alegeri 2024

Cristian Terheș, despre victoria dreptei în Franța. „Demonstrează că stânga și centru-stânga nu au soluții la problemele Europei”

Cristian Terheș, despre impactul parlamentarelor din Franța. „România are nevoie de o alianță creștin-conservatoare, după dezastrul cauzat de PSD-PNL”
03.07.2024 | 17:45
Cristian Terhes despre victoria dreptei in Franta Demonstreaza ca stanga si centrustanga nu au solutii la problemele Europei
Europarlamentarul Cristian Terheș afirmă că alegerile parlamentare din Franța „demonstrează” eșecul partidelor de stânga și de centru-stânga
ADVERTISEMENT

Cristian Terheș, europarlamentar și președinte al Partidului Național Conservator Român, a subliniat că victoria partidului Rassemblement National și a președintelui său, Jordan Bardella, în primul tur al alegerilor parlamentare din Franța, este o dovadă că stânga și centru-stânga „nu pot oferi soluții” problemelor existente în Europa.

„Stânga nu poate oferi soluții la problemele Europei”

Cristian Terheș, europarlamentar și președinte al Partidului Național Conservator Român, este de părere că victoria dreptei naționaliste în Franța, în primul tur al alegerilor legislative, unde partidul Rassemblement National condus de Jordan Bardella a obținut un scor istoric, dovedește că, în Europa, stânga și centru-stânga, nu numai că au eșuat să ofere soluții la „problemele europene”, dar sunt și cauza lor și a „perpetuării acestora”.

ADVERTISEMENT

„Victoria zdrobitoare a partidului Rassemblement National (Adunarea Națională), condus de europarlamentarul Jordan Bardella, în primul tur al alegerilor legislative anticipate din Franța demonstrează, o dată în plus, că actualele partide de stânga și centru-stânga din Europa (verzi, stânga, comuniști, socialiști, PPE, Renew) nu doar că nu pot oferi soluții la problemele curente europene, dar sunt principalele vinovate de crearea și perpetuarea acestor probleme”, a afirmat Cristian Terheș pe pagina sa Facebook.

Imigrația ilegală și Green Deal, „amenințări la siguranța europenilor”

În opinia președintelui Partidului Național Conservator Român, partidele de stânga și de centru-stânga au generat probleme care i-au sărăcit și amenințat pe europeni, Cristian Terheș dând ca exemplu imigrația ilegală și „Pactul Verde” european, un set de politici pentru ca Uniunea Europeană să facă tranziția către neutralitatea climatică până în 2050.

ADVERTISEMENT

„Imigrația ilegală ce a devenit o amenințare la siguranța europenilor, sărăcirea populației sau distrugerea agriculturii ca urmare a politicilor publice utopice gen Green Deal nu au apărut din neant, ci au fost susținute de aceste partide care acum pierd alegeri peste tot în Europa”, potrivit lui Cristian Terheș.

Europarlamentarul mai afirmă că identitatea popoarelor, cultura și suveranitatea lor sunt netezite de „gestionarea proastă” a partidelor de stânga în aceste domenii, care se află „sub asediu de politicile europene și la care națiunile europene nu vor să renunțe”.

ADVERTISEMENT

„Viitorul proiectat de stânga nu arată deloc bine”

În privința rezultatului alegerilor parlamentare din Franța, el va fi unul de impact pe tot continentul european, consideră Terheș, din cauză că „denotă eșecul politicilor susținute de partidele ce fac parte din PPE, Renew și S&D în a proteja cetățenii Europei în fața unor crize existente și potențiale, crize care îi fac pe oameni să se simtă nesiguri și nereprezentați”.

Partidele de stânga proiectează un viitor care „nu arată deloc bine”, mai spune Cristian Terheș, motiv pentru care, potrivit lui, din ce în ce mai mult în țările UE populațiile se orientează spre formațiunile politice conservatoare „care nu își renegă identitatea națională”. Președintele Partidului Național Conservator Român afirmă că și în România este necesară „o alianță creștin-conservatoare”, în urma „dezastrului cauzat de PSD și PNL”.

ADVERTISEMENT

„Viitorul proiectat de formațiunile de stânga sau centru-stânga, dominante până acum, nu arată deloc bine. Acesta este și motivul pentru care, în tot mai multe țări europene, alegătorii se îndreaptă spre partide conservatoare, care nu își reneagă identitatea națională și pot oferi soluții pragmatice și realiste la problemele cu care societatea se confruntă. Și România are nevoie de o alianță creștin-conservatoare, care să ofere soluții pragmatice și realiste nevoilor societății românești, după dezastrul cauzat de PSD și PNL”, afirmă Cristian Terheș.

ADVERTISEMENT