News

Cristian Tudor Popescu a analizat discursul lui Klaus Iohannis: “A vrut să pompeze niște oxigen pentru PNL!”

28.04.2020 | 20:53
Cristian Tudor Popescu a analizat discursul lui Klaus Iohannis A vrut sa pompeze niste oxigen pentru PNL
ADVERTISEMENT

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat discursul lui Klaus Iohannis din cadrul conferinței de presă organizate marți. CTP susține că ieșirea președintelui a avut două obiective, de a mai pompa oxigen în PNL și de a înceta să fie conștient și responsabil. 

Cristian Tudor Popescu a analizat discursul lui Klaus Iohannis: “Graficul e înşelător şi irelevant”

Popescu remarcă faptul că președintele Iohannis nu a pomenit nimic despre greșelile Guvernului și a luat un grafic înșelător și irelevant pe care l-a prezentat publicului larg:

ADVERTISEMENT

“Domnul Iohannis a avut în această ieşire două obiective: 1 – să mai pompeze nişte oxigen pentru PNL, aflat în scădere de popularitate 2 – să nu înceteze a fi conştient şi responsabil. De aceea a aruncat acea dată de 15 mai, ca o luminiţă de la capătul tunelului pentru a îmbunătăţi percepţia oamenilor despre măsurile aspre, dure.

N-a spus nimic despre declaraţia premierului conform căreia Parlamentul nu există. Oare cât de nocivă e o asemenea declaraţie. Nu a pomenit nimic despre greşelile Guvernului. Au fost şi alte lucruri greşite, cum ar fi la Suceava. A luat un grafic, făcut probabil de statisticienii lui de la Cotroceni. Graficul e înşelător şi irelevant.

ADVERTISEMENT

E înşelător pentru că SUA sunt mai jos decât noi şi stau excepţional, conform graficului. În Sua sunt 1 milion de infectaţi, mulţi în New York. Suceava are o densitate de bolnavi imensă, este o Lombardia a României. Un astfel de parametru e înşelător, dar Iohannis a venit cu ideea aceasta de a arăta că Guvernul a prestat bine.

“A spus atunci să se mai taie de la şefi şi de la demnitari. A făcut o haiducie de televizor apoi tăcere”

Are o comunicare mai bună, e mai fluent, dar au fost momente în care a refuzat să răspundă, de pildă la acea chiflă cu Franţa. Nu e niciun studiu, nu s-a deschis nicio şcoală. Ar fi trebuit să spună că unul dintre consilieri l-a informat greşit. Domnul Orban a făcut un show în şedinţa de Guvern pentru a arăta poporului că ţine bine Guvernarea.

ADVERTISEMENT

A spus atunci să se mai taie de la şefi şi de la demnitari. A făcut o haiducie de televizor apoi tăcere. S-a auzit să îşi taie un parlamentar din salariu? Nici vorbă de aşa ceva. A dorit să rămână responsabil şi a zis că va trebui să respectăm nişte reguli neplăcute. Aici a făcut o precizare importantă, referitoare la BAC.

Doamna Anisie a spus că e obligatorie prezenţa la pregătiri, lucru care a trezit reacţii puternice. Preşedintele a spus acum că e opţional. Oamenii după 15 mai vor fi mult mai greu de oprit. Oamenii sunt la capătul răbdării de a suporta aceste măsuri. Va fi foarte greu să se menţină şi sper să nu ajungem într-o situaţie în care să explodeze numărul de morţi şi îmbolnăviri”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

ADVERTISEMENT