Sporturi

Cristian Tudor Popescu a reacţionat după eliminarea Soranei Cîrstea de la US Open: “Aşa ceva nu se face”

05.09.2020 | 23:38
Cristian Tudor Popescu a reactionat dupa eliminarea Soranei Cirstea de la US Open Asa ceva nu se face
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea în vârstă de 30 de ani, locul 77 mondial WTA a fost eliminată în turul 3 de la US Open de Karolina Muchova din Cehia, 24 de ani, locul 26 mondial WTA, scor 3-6, 6-2, 6-7 (7).

Sorana a prestat un joc bun, de calitate împotriva cehoaicei Karolina Muchova, care pornea ca și favorită datorită poziției net superioare din clasamentul WTA.

ADVERTISEMENT

Sportiva noastră a gestionat bine meciul până în momentul în care a ratat 3 mingi de meci la scorul de 6-3 în tie-break, imediat după aceea românca a cedat psihic partida, victoria fiind obținută de sportiva din Cehia cu 9-7 în tie-breakul decisiv.

Cristian Tudor Popescu a analizat eliminarea sportivei din România

„Nu înțeleg, din punct de vedere tactic, de ce la 6-3 în tie-break a procedat în acel fel. Avea de servit 4 mingi. În situația asta, regula spune că închizi ochii și servești de 4 ori cu primul serviciu, tare, la risc! Șansele să-ți intre una din 4 sunt considerabile. Iar dacă ți-a intrat, ori e as, ori e semi-as.

ADVERTISEMENT

Cel puțin, așa știu eu că se face într-o asemenea situație. Ea nu a procedat așa, a servit slab, moale. A mai avut o dată meciul în mână la 5-4, 40-40, când Muchova a returnat scurt, iar Sorana a venit în față și a trimis cât a putut de tare afară.

N-am înțeles nici asta. Putea să pună o scurtă, una mediocră măcar, pentru că Muchova era aproape de linia de fund. 

ADVERTISEMENT

CTP: “Putea să câştige meciul”

De ce s-a năpustit în mingea aceea… iarăși, e o chestiune de tactică și chiar de tehnică. Trebuia să lovească mai controlat, nu atât de tare. Așa ceva nu se face”, a declarat Cristian Tudor Popescu pentru GSP.ro.

“Dezamăgire nu e, pentru că a făcut un meci mare, frumos. Ar fi putut la fel de bine să-l câștige. A lăsat o amintire frumoasă la US Open, a făcut două meciuri memorabile, cu Johanna Konta și Karolina Muchova, și poate fi considerat un turneu bun făcut de Sorana.

ADVERTISEMENT

La cum o văd eu, poate să mai joace în continuare câțiva ani tenis de prima 100 în lume”, a mai completat jurnalistul.

ADVERTISEMENT