Sport

Cristian Tudor Popescu a remarcat o problemă la Simona Halep în înfrângerea cu Danielle Collins: ”Singurul lucru care m-a deranjat”

Simona Halep era cotată cu șansa a doua la câștigarea turneului de la Roma, dar a părăsit întrecerea în turul secund. Cristian Tudor Popescu a analizat jocul româncei.
12.05.2022 | 11:57
Cristian Tudor Popescu a remarcat o problema la Simona Halep in infrangerea cu Danielle Collins Singurul lucru care ma deranjat
Jocul Simonei Halep de la Roma îl îngrijorează pe Cristian Tudor Popescu, în prespectiva participării româncei la Roland Garros
ADVERTISEMENT

Simona Halep a părăsit prematur turneul WTA de 1000 de puncte de la Roma, la capătul unui meci pe care americanca Danielle Collins l-a controlat. Jocul româncei l-a îngrijorat pe specialistul în tenis Cristian Tudor Popescu.

Ce nu a funcționat în jocul Simonei Halep în duelul cu Danielle Collins

Simona Halep a arătat o formă sportivă foarte bună în precedentul turneu, Mutua Madrid Open, și pornea favorită în fața americancei Danielle Collins. Înaintea turneului din capitala Italiei bookmakerii îi ofereau șansa a doua să câștige trofeul.

ADVERTISEMENT

După un succes concludent în runda inaugurală 6-4, 6-4 cu Alize Cornet, jucătoarea română avea toate atuurile să țintească o nouă victorie. Pe teren lucrurile au stat altfel.

Collins a știut să gestioneze perfect duelul mental cu fostul lider mondial, iar loviturile devastatoare ale americancei nu au avut răspuns pe măsură din partea Simonei.

ADVERTISEMENT

”Pur și simplu, a fost mai bună. Simona a făcut tot ce a putut, a încercat să reziste loviturilor diabolice ale lui Collins. Nu știu dacă există în momentul de față un rever în cross cu două mâini în circuitul WTA mai bun decât al lui Collins. Adversara Simonei a găsit niște unghiuri în regim de viteză absolut ieșite din comun, este una dintre cele mai bune jucătoare ale lumii.

Nu am ce să-i reproșez, poate doar că ar fi trebuit să riște ceva mai mult la un moment dat, pentru că nu mai avea ce pierde. Când era condusă în setul doi, cu 1-5, a făcut 3-5, dar era târziu. Abia atunci a început să returneze mai curajos și să riște mai mult”, a explicat Cristian Tudor Popescu, analizând jocul Simonei Halep, pentru GSP.ro.

ADVERTISEMENT

Ce s-a schimbat în jocul Simonei Halep între turneele de la Madrid și Roma

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a mai spus că este îngrijorat de schimbările care au apărut în jocul Simonei Halep, între turneul de la Madrid și cel de la Roma.

”Singurul lucru care m-a îngrijorat este faptul că Simona a mai renunțat la jocul agresiv, venea și în față în primele 3 meciuri de la Madrid. A fost mai timidă acum, asta nu e bine. 

ADVERTISEMENT

Dincolo de scoruri și rezultate, e important ca Simona să continue să joace în acest fel, să încerce să câștige pe mâna ei, nu pe mâna adversarei, să nu aștepte greșeala. 

Totuși, când ai în față o jucătoare precum Collins, care lovește decisiv de câte ori are ocazia, chiar și atunci când nu are ocazia, e foarte greu să faci un joc de inițiativă. Oricum, Simona ar fi putut să facă mai multe, chiar dacă probabil tot n-ar fi câștigat”, a punctat Cristian Tudor Popescu.

ADVERTISEMENT