Sport

Cristian Tudor Popescu, analiza victoriei Simonei Halep la WTA Toronto: ”Genul ăsta de joc l-a mai avut în 2018, când a avut maximul ei din carieră”

După un parcurs fără cusur la WTA Toronto, Simona Halep a încheiat perfect turneul cu o victorie impresionantă în finala cu Haddad Maia. Cristian Tudor Popescu a analizat și punctele slabe din jocul româncei.
15.08.2022 | 11:13
Cristian Tudor Popescu analiza victoriei Simonei Halep la WTA Toronto Genul asta de joc la mai avut in 2018 cand a avut maximul ei din cariera
După victoria de la Toronto, Simona Halep va participa în aceastî săptămâna la WTA Cincinnati, iar la finalul lunii august la US Open
ADVERTISEMENT

Simona Halep este noua campioană de la Toronto, iar evoluția ei l-a entuziasmat pe jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Acesta, însă, trage un semnal de alarmă și amintește și de vulnerabilitățile din jocul sportivei.

Cristian Tudor Popescu: ”Jocul ei din câmp se apropie de maxim”

Triumful Simonei Halep de la Toronto a fost analizat la sânge de jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Acesta a evidențiat luminile și umbrele din jocul marii campioane.

ADVERTISEMENT

În perspectiva participări la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, Simona stă bine, iar tenisul pe care îl practică se apropie de cel din 2018, când a câștigat Roland Garros.

”În toate meciurile, jocul ei din câmp se apropie de maxim, ia inițiativa, nu așteaptă greșeala adversarei. Jocul Simonei e de inițiativă, în care își asumă schimbul, schimbă prima direcția.

ADVERTISEMENT

Genul ăsta de joc l-a mai avut în 2018, când a avut maximul ei din carieră. A făcut finală la Australian Open și a câștigat la Roland Garros. Simona are nevoie de acest joc.

Acum se duce după toate mingiile și face recuperări ca în vremurile bune. Are 30 de ani și nu e bine să mai joace cu schimburi lungi. Așa ceva nu mai merge acum”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Pro Arena.

ADVERTISEMENT

Ce îi lipsește Simonei Halep pentru a fi din nou jucătoarea completă

Jurnalistul a atras atenția și asupra aspectelor pe care, încă, Simona Halep nu le stăpânește la parametri optimi. Serviciul rămâne cea mai mare vulnerabilitate a fostului lider mondial, despre care Cristian Tudor Popescu spune că a câștigat la Toronto datorită condiției fizice.

”E o victorie importantă, pentru că Simona nu a jucat foarte bine. Pentru marii campioni, meciurile și turneele pe care le câștigă fără să joace la nivelul maxim au un efect de obicei benefic. 

ADVERTISEMENT

Pe lângă jocul din teren care merge bine, serviciul nu merge bine. A reușit printr-o condiție fizică foarte bună. Uitați câte duble greșeli a făcut în meciul cu Gauff, 8. Aseară se apropiau tot așa, de 7-8. Asta poate să destabilizeze jucătorul grav, pentru că sunt puncte date adversarului gratis. 

Simona a dat dovadă de o soliditate fizică excepțională. Asta se datorează lui Mouratoglou. Acest turneu, tocmai pentru că Simona l-a câștigat fără să joace la parametrii normali, este un semn bun pentru Cincinnati și US Open”, a concluzionat jurnalistul.

ADVERTISEMENT