News

Cristian Tudor Popescu, atac fără menajamente la Nicușor Dan: „Pune pumnul în pieptul furtunii și stopează nedreptatea făcută bișnițmanului Câine”

15.09.2020 | 15:39
Cristian Tudor Popescu atac fara menajamente la Nicusor Dan Pune pumnul in pieptul furtunii si stopeaza nedreptatea facuta bisnitmanului Caine
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan este criticat de către gazetarul Cristian Tudor Popescu, după ce candidatul USR PLUS la Primăria Bucureștiului ar fi intervenit pentru a ajuta un afacerist.

Cazul complicat a fost făcut public de creatoarea de modă Dana Budeanu, care a publicat o convorbire audio din care Nicușor Dan a ieșit șifonat.

ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu ridică mai multe semne de întrebare când vine vorba de moralitatea lui Dan și se întreabă retoric dacă Nicușor a încălcat legea, sau nu.

Cristian Tudor Popescu îl critică pe Nicușor Dan după apariția înregistrării audio compromițătoare

Nu știu cât de ilegal este ce-a făcut dl matematician Nicușor Dan. Însă modul în care se apără îmi dă mult de gândit. A rezolvat abuzul comis de către primăria sector 4 asupra unui bucureștean? Era de datoria lui ca deputat? A acționat ca reprezentant și mediator pentru popor?

ADVERTISEMENT

Răspunsurile depind de datele concrete ale cazului: cine era bucureșteanul și care era abuzul.

O cârciumă ridicată fără autorizație în parcul Orășelul Copiilor urma să fie demolată – acesta este abuzul care a zguduit conștiința deputativă a dlui Dan. Când fiecare metru pătrat de spațiu verde al Capitalei trebuie apărat de asaltul continuu și feroce al ctitorilor de cârciumi cu sau fără autorizație, dl Dan pune pumnul în pieptul furtunii și stopează nedreptatea făcută bișnițmanului Câine. Bravo!

Căci acesta este bucureșteanul salvat de dl Dan, bișnițmanul M. Mitrache, zis Câine. E corect din punct de vedere matematic? Da, pentru că dl Dan a aplicat regula pe care subsemnatul le-o repeta elevilor înainte de examen: rezolvă întâi problemele mai ușoare, apoi pe cele grele, pe cea mai grea las-o ultima. Dl Dan s-a implicat, a mediat și a soluționat toate problemele fiecărui simplu bucureștean îmbolnăvit de poluare sau de microbii din spitale, adus de trafic cu nervii la pământ, jefuit de fisc cu reglementări absurde și birocrație, rămas fără Euthyrox, fără căldură și apă caldă, fără slujbă din pricina pandemiei. Adică, niște mizilicuri. Și îi rămăsese această chestiune teribilă, apăsătoare ca o lespede, care umplea de mâhnire sufletele bucureștenilor – dispariția cârciumii lui Mitrache. Săracul dom` Mitrache, de unde să aibă el bani de avocat, ca să meargă la Tribunal? L-a dus de mână deputatul Dan la Avocatul Poporului.

ADVERTISEMENT

Observațiilor pe care i le-am făcut cu privire la soluția unei probleme de matematică de Olimpiadă Internațională, pe care a prezentat-o la televizor, dl Dan a răspuns recunoscându-și greșelile și refăcând demonstrația. Dar a mai spus și că „nu e bine să i se ceară unui politician să rezolve probleme de matematică în campanie electorală, că se pripește și greșește”.

Cazul abuzului asupra copiilor din parc comis de Mitrache cu cârciuma lui și cu ajutorul deputatului Dan, mă face să constat și altceva: nu e bine să i se ceară unui matematician să rezolve probleme morale în campanie electorală, căci va da o soluție nepripită, îndelung socotită și profund greșită”, a scris CTP pe Republica.ro.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan s-a apărat și susține că din înregistrarea audio făcută publică de Dana Budeanu nu reiese că ar fi comis nicio ilegalitate. Din contră, Dan îi acuză pe cei din PSD că ar sta în spatele acestui scandal.

ADVERTISEMENT