News

Cristian Tudor Popescu, atac la adresa lui Ludovic Orban: „Doar Ceaușescu și Stalin mai făceau așa!”

24.04.2020 | 20:45
Cristian Tudor Popescu atac la adresa lui Ludovic Orban  Doar Ceausescu si Stalin mai faceau asa
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu l-a pus la punct pe doctorul Adrian Streinu-Cercel pentru modul în care a comentat în ultimele zile relația României cu Uniunea Europeană, dar și pentru ideile de „bezna minții” pe care își bazează discursul.

Cristian Tudor Popescu, atac dur la Ludovic Orban

De asemenea, gazetarul l-a atacat dur și pe Ioan Aurel-Pop, președintele Academiei Române, dar și pe Ludovic Orban, Premierul României. Printre altele, jurnalistul a avertizat că PNL va pierde mult din popularitate pentru că oamenii nu apreciază măsurile gândite de guvern.

ADVERTISEMENT

„Președintele Iohannis a făcut o mișcare politică și de imagine, așa cum vom vedea de acum înainte tot mai des. Perioada romantică a COVID-ului s-a terminat. Urmează bătălia la sânge, politică, pe care o știm cu toții. A fost un moment la început, murea lumea, emoție, ceva nou, spectacolul luptei politice a mai scăzut. Acum, însă, vom vedea o ascuțire din ce în ce mai cinică a luptei politice.

Acest prim pas l-a făcut Iohannis, nu se știe cât de bine. După o lună și jumătate de izolare, după ce și-au pierdut slujbele, banii se termină, oamenii sunt dispuți să se ducă cu gândul mai departe.

ADVERTISEMENT

A spus președintele că n-or să mai fie declarații. Așa va fi cu 15, toată lumea se gândește acum că se dă drumul la tot, asta e ideea. Când pe 15 se va vedea că nu se poate să reluăm viața de la zero cum era înainte, o să fie o ciocnire cu această zicere a domnului Iohannis.

Legal, nu se poate ridica starea de urgență, dar vor fi niște relaxări în interiorul ei. Indiferent câți vor muri, câți se vor mai infecta până în 15 mai, guvernul tot va trebui să relaxeze lucrurile. Pentru că va începe să piardă masiv, a început deja, electoral sub tirul Opoziției, care va deveni din ce în ce mai brutală”, a explicat CTP.

ADVERTISEMENT

Aurel Pop, atacat de Cristian Tudor Popescu

Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, a fost atacat pentru că s-a declarat împotriva restricțiilor impuse de Guvernul Orban.

Domnul Pop, Ion Aurel, nu știu dacă ați văzut mesajul domnului președinte al Academiei. Bazându-se pe nimic, făcând extrapolări aberante, cu numărul de morți pe zi din lume și din România. „Mureau oricum acești oameni, nu mor mai mulți”, deci cei care au murit, jumătate din morți sunt bătrâni.

ADVERTISEMENT

Toți bătrânii care au murit de Covid n-au murit. Dânsul spune că murea oricum. Voi ați auzit vreodată un expert care să spună că bătrânii ar fi purtătorii cei mai mari ai virusului? E o dezinformare crasă. S-a spus peste tot că sunt vulnerabili. Iată un om care nu e politican care cu ce a început să se ocupe. A simțit că începe bătaia peștelui.

Pensionarii, oamenii peste 65 de ani, nu trăiesc acum un sentiment de mulțumire pentru Guvernul Orban sau președintele Iohannis. Nu au conștiința faptului că mulți dintre ei vor fi fost salvați de la moarte în felul ăsta. Mai degrabă îi privesc pe cei care conduc țara ca pe niște gardieni, paznici, milițieni de sus și până jos care i-au închis în case.

Care aveau de gând să-i smulgă și din case și să-i trimită ca un fel de pușcărie, așa privesc carantina acești oameni. PNL-ul nu a câștigat în urma măsurilor corecte pe care le-a luat. Era previzibil că vor face și greșeli într-o astfel de situație”, a completat CTP.

Streinu Cercel nu a scăpat de furia gazetarului

Doctorul Streinu-Cercel nu a scăpat de furia gazetarului, care l-a pus la colț pe medic, acuzându-l că încearcă să se afirme din punct de vedere politic. Totodată, CTP i-a atacat dur pe cei din Opoziție, pe care-i acuză că se folosesc de pandemia de coronavirus pentru a câștiga electorat.

Interesul Opoziției e să dărâme Guvernul Orban, va folosi toate mijloacele, va lovi cu toate mijloacele. Dacă mor mai mulți mor din cauza Guvernului Orban, dacă nu, de fapt e vorba de netestare. Dacă nu se înregistrează o creștere a infectărilor avem deja mișcarea „narativa” lui Streinu-Cercel, Ponta, Tăriceanu, Ciolacu, care e narativa lor? Este testare? Nu s-a testat? De fapt sunt mult mai mulți infectați decât 10.000 numărați oficial.

Să spunem că nu sunt 10.000 de infectați, în mod real hai de la mine sunt 30.000 de infectați, păi dacă sunt 30.000 infectați, din care doar 10.000 au fost detectați, atunci nu trebuie să avem și un număr corespunzător de morți? Că morții e greu să-i contești, sunt morți, zac acolo la morgă și în pământ.

Sunt 557 de morți la ora asta, păi dacă ar fi mai mulți infectați ar fi mai mulți morți. Testarea nu vindecă, vedeți aberația? E o armă politică pentru că nu au suficienți morți. I-aș sfătui pe domnii din Opoziție să nu mai folosească asta, ceva mai penetrant, care prinde mai bine la mase.

Morții sunt de fapt mult mai mulți, nu sunt înregistrați și arși în cuptoare secrete. E altceva, se duce asta rachetă. Nu că testare.

Pe Streinu-Cercel nici nu l-aș aplauda nici nu l-aș critica. E managerul României. Uitați-vă la cum se comportă. Nu îi contest profesionalismu. Afirmație de tip Dragnea, a lui Streinu-Cercel, legată de Europa. De ce faceți astfel de afirmații? E specialist. Cum să spui că nouă nu trebuia să ne pese, că trebuia să închidem granițele? E considerat specialist interplanetar. Cum vine treaba că Europa n-are nicio treabă.

Să se desființeze TVA-u? Să nu se mai perceapă taxe. Nu mai discut, că e bezna minții. Domnul Cercel nu mai are loc în acvariu, nu îi mai încape coada. Vrea să fie ceva, nu știu”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

În încheiere, CTP a făcut o comparație extrem de dură între premierul Ludovic Orban, după ce politicianul are tot mai multe ieșiri tipice unui dictator, conform jurnalistului: „Ceaușescu discuta cu cetățenii, domnul Orban discută cu poporul. Așa făceau și Hitler și Stalin, acesta e primul semn al unui dictator. Înțeleg mațele puturoase ale politicii, dar când zici anumite lucruri, sunt niște limite. Cum să spui că Parlamentul nu există, tu premier al României”.

ADVERTISEMENT