ADVERTISEMENT
News

Cristian Tudor Popescu, atac la președintele Iohannis: “S-au depolitizat instituțiile?”

Autor: Rareș Mușătoiu | 23.04.2021 | 21:04
Cristian Tudor Popescu, atac la președintele Iohannis:
Cristian Tudor Popescu, atac la președintele Iohannis: "S-au depolitizat instituțiile?" foto: hepta.ro

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a lansat vineri, în cadrul emisiunii “Cap Limpede”, de la Digi24, un atac ferm la adresa președintelui Klaus Iohannis, declarând: “am avut un blocaj mental când domnul președinte a fost întrebat despre depolitizarea instituțiilor”.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o săptămână, CTP a fost extrem de ferm în criticile aduse fostului Ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, considerând că acesta a procedat total incorect când a afirmat public că există diferențe de mii de morți între numărul declarat oficial și cel real, din spitale.

Klaus Iohannis se menține în topul încrederii populației în rândul politicienilor, 35% dintre respondenți declarând că au încredere în actualul șef de stat.

ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu, atac la Klaus Iohannis: “S-au depolitizat instituțiile de stat?”

“În legătură cu PNRR, lucrurile sunt atât de clare și simple, este vorba de un dosar de atragere de fonduri europene așa cum au făcut sau au încercat diverse organizații, primării, consilii județene și persoane fizice care aplică pentru aceste fonduri, iar acesta este ratat.

Nu e ratat definitiv, am ratat prima parte. E o întreagă școală, sunt oameni care de asta se ocupă, îi învață pe alți oameni cum să atragă fonduri europene, aici avem un rateu care se ridică la 30 de miliarde de euro.

ADVERTISEMENT

Nu avea voie să se întâmple așa ceva. Uneori, creierului meu i se face greață. Cum să spui așa ceva, că e doar o etapă? Cum să primești dosarul înapoi cu retur?

Nu știu dacă voi asculta explicațiile domnului Ghinea în legătură cu ce s-a întâmplat cu dosarul depus pentru Planul Național de Redresare și Reziliență.

ADVERTISEMENT

De altfel, iarăși am avut o senzație dinaia de blocaj la cap, când domnul președinte a fost întrebat despre ce s-a întâmplat cu depolitizarea instituțiilor.

A fost o întrebare foarte clară, cu subiect și predicat, pe care a primit-o domnul președinte. S-au depolitizat directorii de spitale, de școli, prefecții sau s-au răs-politizat?

ADVERTISEMENT

Domnul Iohannis a răspuns aici: ‘mai e nevoie de multă muncă și multe reforme. Sunt convins că vom reuși să mișcăm lucrurile în direcția dorită de români’. Ce să comentezi aici?”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!