News

Cristian Tudor Popescu crede că retragerea filmului „Pe aripile vântului” de pe platforma HBO Max e aberantă: „Doar naziștii mai făceau asta”

10.06.2020 | 23:12
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu a comentat retragerea filmului „Pe aripile vântului” de pe platforma HBO Max. Jurnalistul consideră această măsură drept una „nazistă” și „comunistă”.

Cristian Tudor Popescu, despre retragerea filmului „Pe aripile vântului”

Celebrul film „Pe aripile vântului” a fost retras temporar de pe platforma HBO Max, pentru că este considerat rasist de către unii istorici.

ADVERTISEMENT

Gazetarul Cristian Tudor Popescu consideră decizia drept aberantă. “Rasismul prezent în Statele Unite de secole a creat prin reacție un curent numit corectitudine politică. Acest curent, care contrazice rasismul, nu înseamnă că este și bun, pentru că a dat naștere la numeroase exagerări, unele dintre ele ridicole, altele grotești. În top 5 astfel de exagerări este această retragere a filmului «Pe aripile vântului».

Dacă privim lucrurile în contradictoriu și complementar, să ne amintim că Donald Trump s-a supărat foarte rău pentru că a primit o grămadă de premii Oscar și Oscarul pentru cel mai bun film, anul acesta, l-a primit un film sud-coreean – Parasite. Iar Donald Trump s-a manifestat public, indignat: «Ce faceți, domle, premiați filmele sud-coreene când noi avem problemele pe care le avem acum cu Coreea de Sud? Haideți să vedem din nou Pe aripile vântului». Filmul este evident preferatul lui Trump, care este un naționalist, un rasist, un sexist și câte -isturi mai vreți”, a declarat Cristian Tudor Popescu, conform Libertatea.

ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu a remarcat cum filmul „Pe aripile vântului” este o simplă poveste de dragoste, nicidecum un film politic sau documentar axat pe problemele dintre nord și sud.

Gestul de a scoate filmul „Pe aripile vântului” de pe HBO Max, aberant

Gazetarul consideră gestul HBO de a scoate, momentan, filmul de pe platforma HBO Max, drept unul exagerat.

ADVERTISEMENT

„Ipoteza asta le-a venit în cap după 81 de ani de la premiera filmului, din 1939? Până acum nu era incorect politic, pentru atâtea generații de americani și de pământeni care au văzut acest film? Trecut în registrul național al Bibliotecii Congresului american între primele 100 de filme din toate timpurile care trebuie prezervate pe veci, intrat în cultura americană și acum ne trezim că e revizionist filmul. Este o confuzie gravă. Arta nu se suprapune, nu trebuie tratată cu considerente politice, sociologice și eliminate în felul acesta filme, cărți. Cum să faci așa ceva?! Asta făceau comuniștii, asta făceau naziștii”, a transmis CTP.

Cristian Tudor Popescu nu consideră că interzicerea acestor filme e soluția. Din contră, filmele ar trebui studiate la școală și înțelese mai bine, crede CTP, ca și orice formă de artă.

ADVERTISEMENT

Paradoxal, actrița afro-americană Hattie McDaniel a fost prima actriță de culoare care a câștigat pentru prima dată în istorie premiul Oscar pentru rolul din filmul „Pe aripile vântului”.

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul...
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul și amenință monopolul deținut, până acum de China
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Milionarul care i-a luat locul lui Cristi Borcea în viaţa Alinei Vidican, dat...
Milionarul care i-a luat locul lui Cristi Borcea în viaţa Alinei Vidican, dat peste cap de româncă. A asaltat-o cu mesaje!
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru milioane de români. Ministrul Muncii a transmis:...
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru milioane de români. Ministrul Muncii a transmis: „Facem eforturi”
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei...
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei doi. "E ușor să stai o viață întreagă cu picioarele desfăcute. Să găsești un prost și să torni copii"
Un nou tip de serviciu militar în România. Cine se încadrează
Un nou tip de serviciu militar în România. Cine se încadrează
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți...
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți bani a pierdut în carieră: „M-au vândut, exact asta au făcut”