News

Cristian Tudor Popescu, critic vehement al pelerinajului: „Sf. Parascheva nu poate face bine și dacă n-o atingi?”

16.10.2020 | 20:32
Cristian Tudor Popescu critic vehement al pelerinajului Sf Parascheva nu poate face bine si daca no atingi
Cristian Tudor Popescu, extrem de supărat pe protestatarii anti-Covid. Foto: Inquam - Bogdan Ioan Buda
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu a criticat dur Guvernul Orban pentru că a permis accesul enoriașilor la pelerinajul de Sfânta Parascheva, după ce a cedat presiunilor.

Gazetarul a ironizat BOR și pe Preafericitul Daniel, pe care l-a poreclit „Dany” și nu înțelege de ce oamenii țin neapărat să atingă moaște.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul consideră că Guvernul Orban a comis un act de discriminare profundă și trebuia să interzică din start orice pelerinaj, indiferent de localitate.

Cristian Tudor Popescu a criticat pelerinajul de Sfânta Parascheva

Cu Sfânta Parascheva ce au făcut? Specific! Datul cu stângul în dreptul sau cu levierul în genunchi. Cel mai greu e să eziți când iei decizii. Oscilarea e mai rea decât o decizie proastă.

ADVERTISEMENT

Ar fi trebuit de la început, scurt! Să interzică orice fel de pelerinaj. Înalt Preafericite Dany, cum își zice apostolul educației, prietenul dumneavoastră Selly, Preafericitl Dany a mai văzut o epidemie planetară?

Sunt oameni care și-au pierdut slujbele, sunt în dificultate, nu se pot duce să-și vadă familiie. Nu puteți să vă rugați la Sfanta Parascheva și de acasă? Sfânta e așa de slabă? E nevoie să-i atingeți moaștele, nu poate face bine fără să-i atingi?

ADVERTISEMENT

Au comis act de discriminare activitățile. Au lansat programul moașta numai cu buletinul, ăștia au dat cu buletinul, cum era credit doar cu buletinul. Da ce, Sfânta Prascheva e sfânta Iașului? Trebuia să închidă pentru toată lumea, așa era drept și corect.

La Sfântul Dumitru iarăși vor să facă asta, să lase doar bucureștenii. Sfinții aparțin numai zonei Ilfov? O discriminare stupidă. Nu s-a desfășurat Olimpiada de la Tokyo!”, a răbufnit CTP.

ADVERTISEMENT

În încheiere, Cristian Tudor Popescu le-a transmis credincioșilor că trebuie să stea acasă să se roage pentru că dreptul la viață al românilor este mult mai important decât orice libertate religioasă.

Există rugăciune, mică, mare, ca la pizza? Preafericitul Dany așa a spus, să ne intensificăm rugăciunile, cum vine asta?”, a completat CTP.

ADVERTISEMENT