Analiza lui CTP, după victoria Simonei Halep cu Tsurenko: „Se vedea că are picioare de plumb”

Eduard Nicolae Popa   
în Simona Halep
20/02/2019, 13:52
Analiza lui CTP, după victoria Simonei Halep cu Tsurenko: „Se vedea că are picioare de plumb”
CTP a vorbit după victoria lui Halep cu Tsurenko

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu – CTP a vorbit despre victoria Simonei Halep, în compania Lesiei Tsurenko, din optimile de finală ale Turneului de la Dubai. CTP a lăudat prestația româncei împotriva lui Tsurenko, chiar dacă a părut foarte obosită.

„Meritul Simonei este că s-a comportat ca o profesionistă în acest meci. Se vedea foarte clar că are picioare de plumb în acest meci. E în mod evident obosită. Cu atât mai mult e frumoasă determinarea cu care ea a ținut să își coloreze cartea de vizită și să câștige acest meci. Din fericire a avut în față o jucătoare care nu i-a pus probleme deosebite. Lesia Tsurenko s-a complăcut în multe schimburi lungi de pe fundul terenului, capitol la care nu are cum să o bată pe Simona. Este jocul cu care ea s-a afirmat. Nu este jocul cu care a reușit cea mai mare performanță a ei. Acela presupune mai multă agresivitate, mai multe mingi câștigătoare. Simona nu poate acum să facă al doilea joc al ei”, a spus CTP, pentru Digi Sport.

Cristian Tudor Popescu a vorbit și despre posibilul adversar al Simonei Halep după victoria cu Tsurenko

În sferturi Simona Halep ar putea să dea de un adversar mult mai diferit. Fostul număr 1 mondial ar putea să o întâlnească pe puternica Sabalenka, iar CTP a comentat jocul sportivei din Bielorusia: „Tsurenko a fost o adversară comodă, nu are lovituri decisive. Ar fi trebuit să schimbe cumva jocul, dar nu a reușit să facă asta. Nu o să fie la fel dacă Simona se va întâlni cu Sabalenka în sferturi. Acolo forțele speciale din Belarus trimit mingea cu 140 de km/h la directa de  dreaptă. Serviciul se duce la peste 180 km/h. Va fi mult mai greu pentru că Sabalenka va risca, va ataca, va lovi decisiv. În niciun caz nu se va așeza în jocul Lesiei Tsurenko. Sunt sigur că Simona va face tot ce poate pe resursele pe care le mai are până acum.”

Închide ×