News

Cristian Tudor Popescu, descriere cruntă a Poliției Române: “Este un cancer”. Care sunt propunerile jurnalistului

05.03.2021 | 21:01
Cristian Tudor Popescu descriere crunta a Politiei Romane Este un cancer Care sunt propunerile jurnalistului
Cristian Tudor Popescu, descriere cruntă a Poliției Română: "Este un cancer". Care sunt propunerile jurnalistului Sursă foto: Inquam Photos/ Bogdan Ioan Buda
ADVERTISEMENT

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat situația care se află în Poliția Română, Jandarmerie și magistratură, declarând că în aceste instituții “este un cancer care trebuie conștientizat”, propunând schimbări care ar îmbunătăți situația în opinia lui.

CTP a continuat atacul dur început la adresa acestor instituții, spunând despre polițiști și jandarmi că au dispreț față de cetățeni.

ADVERTISEMENT

Gazetarul consideră că autoritățile au pe conștiință decesele celor doi muncitori din Onești, deoarece intervenția acestora a fost extrem de deficitară.

CTP, descriere cruntă a Poliției: “Un cancer”

“Ar trebui să fie conștientizat cancerul, dacă vom continua să spunem că sunt cazuri izolate, că sunt derapaje și reforma va consta în trimiterea lui X de la Bacău la București, eventual să nu piardă la salariu, și darea afară a unor inși din funcții pe care nu le au, nu vom rezolva nimic.

ADVERTISEMENT

Dacă mereu sancționați vor fi oamenii pe persoană fizică, cu asta nu se rezolvă nimic. Ceea ce trebuie conștientizat și expus opiniei publice este cancerul din aceste organe, este vorba de un fenomen național și care trebuie abordat ca atare.

Este nevoie de reformă, adică schimbarea formei, nu e de ajuns să schimbi niște oameni, ci să te uiți la mecanismele de funcționare, la formele din structură.

ADVERTISEMENT

În ultimă instanță ceea ce permite să se întâmple monstruozitățile de la Onești, din București, din cartierul Andronache, ceea ce permite este o chestiune structurală.

Acolo, ceva, din punctul de vedere al structurii, al sistemului de sancțiuni și recompense, al sistemului de verificare, nu funcționează.

ADVERTISEMENT

A fost Corpul de control al Ministerului de Interne la Onești? Ce așteaptă? Jandarmii de la Brașov au fost amendați tot de niște jandarmi din Brașov, asta dacă nu cumva au primit banii înapoi după, ce noi suntem fraieri?

Pensionarea la 45 de ani trebuie să dispară, pensiile speciale trebuie să dispară, asta înseamnă să îi lovești unde îi doare, în primul rând la bani și să desființezi niște posturi.

Sunt o grămadă de posturi în care sunt inși care asigură hrana câinilor vegetarieni. La Onești ar fi trebuit desființate secții și structuri întregi care s-au dovedit absolut inutile”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

ADVERTISEMENT