News

Cristian Tudor Popescu, despre dubla nominalizare a filmului Colectiv la Oscar 2021: “Mai este mult până departe”

15.03.2021 | 15:35
Cristian Tudor Popescu despre dubla nominalizare a filmului Colectiv la Oscar 2021 Mai este mult pana departe
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu consideră o performanță dubla nominalizare la Premiile Oscar 2021, obținută de filmul Colectiv, regizat de Alexandru Nanău, dar crede că până la câștigarea statuetei este cale lungă.

Cunoscutul critic de film, scriitor si jurnalist Cristian Tudor Popescu a vorbit, în exclusivitate pentru FANATIK, despre șansele pe care le are filmul Colectiv, în lupta pentru câștigarea trofeului Oscar 2021.

ADVERTISEMENT

CTP recunoaște că nu a văzut toate filmele cu care concurează pelicula românească la categoriile “Cel mai bun documentar” și “Cel mai bun film străin” și crede că șansele ca documentarul românesc să se impună nu sunt foarte mari, însă cataloghează cele două nominalizări la Oscar 2021 ca fiind o performanță ce nu poate fi neglijată.

Cristian Tudor Popescu, despre dubla nominalizare a filmului Colectiv la Oscar 2021

“Foarte frumos, dar de aici și până la a câștiga mai este mult până departe. Este deja o performanță!

ADVERTISEMENT

Nu am văzut celelalte filme și atunci este greu să fac un comentariu. Nu este profesionist să spun mai multe. Am văzut doar unele dintre filmele de la ‘Cel mai bun film’, pe Netflix, dar celelalte nu pot fi văzute decât prin metode specifice, cum li se zice, iar eu nu folosesc metode specifice”, a spus Cristian Tudor Popescu, în exclusivitate, pentru FANATIK, precizând că speră ca șansele peliculei românești să crească la Oscar, după ce publicaţia Rolling Stone a desemnat Colectiv ca fiind “Cel mai bun film al anului 2020”, iar fostul președinte american Barack Obama a anunțat că documentarul lui Alexandru Nanău se află pe lista filmelor lui preferate.

Filmul Colectiv, regizat de Alexandru Nanău, a primit două nominalizări la Premiile Oscar 2021. Pelicula românească se luptă pentru statueta Oscar 2021 la două categorii: “Cel mai bun documentar” și “Cel mai bun film străin”.

ADVERTISEMENT

Pentru trofeul de la secțiunea “Cel mai bun documentar” , filmul românesc se luptă cu „Crip camp”, „The mole agent” și „My octopus teacher”, iar la categoria “Cel mai bun film străin” – cu „Another round” (Danemarca), „Better days” (Hong Kong), „The man who sold his skin” (Tunisia) și „Quo vaid, Aida?” (Bosnia și Herțegovina).

Oscar 2021: Colectiv, nominalizat la “Cel mai bun documentar” și “Cel mai bun film străin”

Documentarul Colectiv prezintă evenimentele tragice desfășurate în toamna lui 2015, când a avut loc incendiul din Clubul Colectiv, în urma căruia 64 de tineri și-au pierdut viața.

ADVERTISEMENT

Pelicula are la bază detalii tulburătoare din noaptea rece de 30 octombrie, în care zeci de tineri au ars de vii, iar alții au rămas cu urme pe viață, la nivel fizic și psihic, dar și dezvăluiri revoltătoare și șocante  făcută din anchetele desfășurate după tragedie.

Vezi aici ⤵ trailerul filmului Colectiv!

 

ADVERTISEMENT