News

Cristian Tudor Popescu, despre haosul de la finalul stării de urgenţă: “Iohannis poate face ceva! Dar ar fi o măsură extrem de nepopulară!”

12.05.2020 | 19:29
Cristian Tudor Popescu despre haosul de la finalul starii de urgenta Iohannis poate face ceva Dar ar fi o masura extrem de nepopulara
Cristian Tudor Popescu, despre haosul de la finalul stării de urgenţă: "Iohannis poate face ceva! Dar ar fi o măsură extrem de nepopulară!" Sursa: INQUAM Photos / Ioan Buda
ADVERTISEMENT

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit despre haosul care se poate crea la finalul stării de urgenţă când ar trebui să existe reglementările privind starea de alertă, însă care ar putea să intre în vigoare doar trei zile mai târziu, pe 18 mai. 

Cristian Tudor Popescu, despre haosul de la finalul stării de urgenţă: “Iohannis poate face ceva!”

CTP susţine că preşedintele Iohannis are soluţia de a prelungi starea de urgenţă de pe teritoriul României cu trei zile, însă nu crede că se va întâmpla acest lucru pentru că ar fi o măsură extrem de nepopulară, care ar duce la pierderi electorale:

ADVERTISEMENT

 “Poate preşedintele poate să facă ceva. Poate să prelungească starea de urgenţă cu trei zile. O asemenea măsură ar fi extrem de nepopulară. Ar duce la pierderi electorale, prin urmare nu cred că se va recurge la aşa ceva.

În aceste trei zile ne vom baza pe conştiinţa noastră colectivă, responsabilitate. Acelaşi lucru îl vom face şi după cele trei zile. Oamenii nu vor mai ţine seama de niciun fel de sancţiuni.

ADVERTISEMENT

Vor încerca să îşi ducă viaţa aproape de normal. Dacă vă uitaţi, magazinele şi străzile încep să se uite. Deci nu va fi mare diferenţă în cele trei zile.

“Nu văd sensul declaraţiei în afara localităţii”

Am spus acest lucru. Nu văd sensul declaraţiei în afara localităţii. Nu are niciun sens. Spune preşedintele Iohannis în provincie. În zone metropolitane nu este nevoie. Ce înseamnă, Ilfov? Până unde merge această zonă.

ADVERTISEMENT

Dacă mergi dintr-un oraş în celălalt. În ambele oraşe vor funcţiona regulile de restricţie ale Parlamentului. Cu ce diferă situaţia lui din punctul de vedere al contaminării? Unde apare diferenţa? Pe drumul de la Arad la Timişoara?”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

Iohannis a anunţat măsurile care vor intra în vigoare după 15 mai

Deşi nu există nicio certitudine că din data de 15 mai vor putea intra în vigoare noile măsuri de relaxare pentru că nu ar fi destul timp astfel încât legea să fie publicată în Monitorul Oficial, preşedintele Iohannis a anunţat măsurile:

ADVERTISEMENT

”Primul lucru, devine obligatoriu portul măștii, care acoperă gura și nasul în spații interioare”, a spus președintele în declarația de presă susținută după o întâlnire cu premierul Ludovic Orban.

 

ADVERTISEMENT