News

Cristian Tudor Popescu despre Ludovic Orban: “A vrut să scoată voturi și din tomberon”

11.12.2020 | 20:22
Cristian Tudor Popescu despre Ludovic Orban:
Cristian Tudor Popescu despre Ludovic Orban: "A vrut să scoată voturi și din tomberon" colaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu, invitatul permanent al emisiunii “Cap limpede” de la Digi24, a comentat demisia lui Ludovic Orban și rezultatele votului de la alegerile parlamentare. În opinia gazetarului, fostul prim-ministru a dorit “să scoată voturi și din gunoi, soioase, oricum ar fi, doar voturi să fie”.

Orban și-a anunțat demisia luni, oferind o explicație destul de vagă, spunând că nu dorește să se cramponeze de această poziție.

ADVERTISEMENT

CTP a mai comentat acum câteva zile și actualele negocieri între PNL și USR-PLUS despre care crede că vor fi unele foarte dure pentru stabilirea componenței următorului guvern.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu caracterizează strategia politică a lui Orban: “A vrut să scoată voturi și din tomberon”

“După pierderea alegerilor de către PNL și USR, ar fi trebuit mai întâi să o recunoască, ceea ce nu s-a întâmplat. Demisia domnului Orban este o mascaradă, chiar o bătaie de joc la adresa votanților PNL. Rezultatul prost obținut a fost prezentat de către domnul Orban ca o creștere de 5% față de 2016.

ADVERTISEMENT

Mecanismul l-am tot întâlnit la politicieni, originea cea mai veche este o anecdotă din anii ’60, un concurs la Moscova, unde participă doi atleți, un rus și un american. La final scrie presa sovietică despre rezultat: ‘În timp ce americanul s-a clasat penultimul, atletul nostru a obținut un prețios loc doi’.

În loc să judece lucrurile în funcție de rezultatele de la prezidențiale sau europarlamentare, bineînțeles că s-au dus în urma la parlementarele din 2016 pentru că asta le convenea. 

Lucrul acesta este variabil în orice meserie, există înfrângeri care nu folosesc la nimic, care fac doar rău și înfrângeri din care poți să crești, dar prima grijă este să îți recunoști înfrângerea și să expui cauzele ei.

ADVERTISEMENT

Domnul Orban a zis că își dă demisia. De ce? Pentru că ce? Pentru că am fost așa de ahtiat de voturi pe care să le iau de oriunde? Și într-un tomberon dacă găsea, le lua și pe alea.

A vrut voturi cu orice preț și așa le-a pierdut, a adus o droaie de pesediști în partid, cu cinism, spunând că doar așa îi poți bate pe social-democrați, cu trădătorii lor.

Măsurile luate în special în ultimele luni în legătură cu pandemia, cu moaștele, cu pelerinajele, cu restricțiile, piețele au fost măsuri alba-neagra, a încercat să câștige și pe luat și pe plătit. Nu poți să o mermelești în felul acesta obsedat cu orice preț. A vrut voturi de oriunde, din gunoaie, soioase, dar voturi să fie.

ADVERTISEMENT

Asta a fost politica domnului Orban și rezultatul s-a văzut. El a zis că motivul demisiei este să arate că nu se cramponează de scaun. Dar ce mă interesează de trăirile și sentimentele tale? Mă interesează guvernarea, soarta României. Te-a întrebat cineva?

Dimpotrivă, după ce ne spune fără să îl întrebe nimeni că nu se agață de scaun, nu a precizat de care scaun. Și acum a făcut un salt ca maimuță zburătoare spre cel de la Camera Deputaților, a declarat gazetarul la Digi24.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri