Sport

Cristian Tudor Popescu, după victoria entuziasmantă a Simonei Halep cu Badosa: “Nu mai avea nicio tactică! Era pur și simplu năucită!” Exclusiv

Simona Halep a reușit o victorie facilă în fața Paulei Badosa în doar 59 de minute și s-a calificat în sferturile de finală la Wimbledon, iar Cristian Tudor Popescu a analizat meciul pentru FANATIK.
04.07.2022 | 21:05
Cristian Tudor Popescu dupa victoria entuziasmanta a Simonei Halep cu Badosa Nu mai avea nicio tactica Era pur si simplu naucita Exclusiv
Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Simona Halep a reușit o nouă victorie en fanfare în fața Paulei Badosa și s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de Grand Slam de la Wimbledon. CTP a analizat în exclusivitate pentru FANATIK victoria-fulger a numărului 19 mondial și așteaptă să o vadă pe Simona la lucru în fața Anisimovei.

Cristian Tudor Popescu, încântat de maniera în care Simona Halep s-a impus în fața Paulei Badosa: „N-am mai văzut de mult un meci dominat psihic de la un cap la altul!”

Cristian Tudor Popescu a analizat în exclusivitate pentru FANATIK victoria superbă a Simonei Halep în fața Paulei Badosa, favorita numărul patru la Wimbledon: „N-am mai văzut de mult un meci câștigat psihic așa cum a făcut Simona de la început cu Paula Badosa! Spanioloaica a început de pe cai mari. E numărul patru mondial și e o jucătoare mai puternică fizic decât Simona. Poate să facă multe lovituri tari și decisive și așa a început meciul. 

ADVERTISEMENT

A încercat să o încalece pe Simona și să ia controlul total al meciului. Simona însă a răspuns foarte compact la agresiunile Paulei Badosa și s-a deplasat excelent stânga-dreapta. Plus că a reușit câteva lovituri excepționale, dintre care una a fost foarte importantă. La 1-1 în primul set a reușit un passing în cross cu reverul cu două mâini pe lângă Badosa și care a năucit-o pe Paula.

Și atunci ce s-a întâmplat? Spanioloaica a încercat tot așa câteva game-uri să joace de dus, cu tupeu, agresiv, la linie. Nu a mers și a început să greșească din ce în ce mai mult. De ce? Pentru că rezistența Simonei stânga-dreapta era mare și Badosa nu a acceptat că nu poate să îi facă punct repede Simonei și pur și simplu nu a vrut să se dea jos de pe cal și să treacă la o luptă de pedestrași”.

ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu: „Simona a intrat în capul Badosei de la acel passing shot formidabil și nu a mai ieșit!”

Cristian Tudor Popescu consideră că Simona Halep a câștigat categoric meciul că Paula Badosa din punct de vedere tactic și psihologic: „A continuat așa și astfel s-a dus primul set. Simona, intrând în capul Badosei de la acel passing shot formidabil cu reverul și nu a mai ieșit, umplând-o de anxietate. A început să joace cu frică, tensionată și cu mâna încordată, cu frică pe lovitură, cum se întâmplă în asemenea situații. 

Când a văzut că nu merge să termine repede buf-buf, atunci a început să joace ceva mai lent, să încerce să țină mingea în teren. Aici m-am bucurat foarte mult! În momentul în care Badosa a redus ritmul de frică și nu a mai lovit decisiv, Simona a luat inițiativa!

ADVERTISEMENT

Nu a așteptat în continuare să greșească mult ca în primul set, ci a deschis unghiurile, a schimbat direcția prima, a lovit agresiv și aici Badosa pur și simplu s-a pierdut cu firea și nu a mai știu ce să facă! Nu mai avea nicio tactică! Era pur și simplu năucită! Dădea în ce vine dincolo de fileu. 

Din punct de vedere tactic și psihologic meciul Simonei a fost excepțional! Remarc și deplasarea ei foarte bună. A scos niște mingi pe care Badosa le considera deja câștigate și a lăsat mâinile și racheta jos. Nu faci așa ceva în fața Simonei! Poți să te trezești cu mingea înapoi când nici nu te aștepți. Nu poți să faci așa ceva”.

ADVERTISEMENT

CTP, remarcă loviturile speciale ale Simonei Halep: „E un semn foarte bun!”

CTP s-a bucurat că Simona Halep a reușit să facă punct cu niște lovituri extrem de dificile, pe care nu le folosește în mod obișnuit: „Simona a fost foarte sigură, a făcut puține greșeli și a avut un control deosebit al loviturilor. Iar greșelile pe care le-a făcut au fost active, adică a încercat să facă ceva cu acele mingi. Nu au fost greșeli pasive sau forțate de atacurile adversarei. 

Un meci frumos de privit, să o vedem pe Simona să câștige de o asemenea manieră în fața numărului patru mondial. Însă eu, cum sunt eu mai sceptic prin natura mea, în continuare spun că Simona nu a fost testată în aceste patru meciuri. 

Badosa nu a fost capabilă să îi pună probleme reale Simonei, la fel ca adversarele precedente. Simona a servit bine, s-a deplasat bine, a reușit lovituri speciale și ăsta este un semn foarte bun. Mă uit de zece ani la Simona! Când îi reușesc lovituri ieșite din comun, pe care nu prea le face e un semn bun. 

A reușit pe finalul meciului un demi-voleu stop cu reverul, când Badosa a agățat o minge și i-a trimis-o destul de tare. Și atunci, Simona aflată la fileu a reușit această lovitură extrem de dificilă! A omorât mingea într-un metru dincolo de fileu. A reușit de asemenea niște passing-uri din alergare foarte bune și e un semn foarte bun. Înseamnă că se simte foarte bine când îi reușesc astfel de lovituri ieșite din comun”, a declarat Cristian Tudor Popescu, în exclusivitate pentru FANATIK.

  • 59 de minute a durat confruntarea din Simona Halep (19 WTA) și Paula Badosa (4 WTA)
ADVERTISEMENT