Sporturi

Cristian Tudor Popescu, entuziasmat de Simona Halep: “Are starea care a dus-o în finală la Australian Open şi Roland Garros”

10.05.2019 | 18:04
Cristian Tudor Popescu entuziasmat de Simona Halep Are starea care a duso in finala la Australian Open si Roland Garros

Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la WTA Madrid după ce a învins-o cu 6-2, 6-7, 6-0 pe Belinda Bencic. Campioana noastră a făcut un joc solid şi va evolua sâmbătă în ultimul act cu învingătoarea dintre Sloane Stephens şi Kiki Bertens. 

Cristian Tudor Popescu, entuziasmat de Simona Halep: “Avea o voinţă rea Bencic”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat imediat după meci că nu avea emoţii că Halep va pierde acest meci, chiar dacă a pierdut tiebreak-ul setului secund: “Nu credeam că Simona Halep putea pierde acest meci. Nu mă gândeam şi nu îmi era frică. Avea o voinţă rea Bencic. A avut câteva lovituri ciudate şi după câteva lovituri nereuşite care au prins banda sau terenul, Bencic a strâns pumnul, ceea ce nu era fair play la adresa Simonei.

Asta îmi spunea că lui Bencic îi era frică de un meci lung. Rezultatul a fost inevitabil în setul trei. Ceea ce este important este starea Simonei. Demult nu a avut această stare. Are starea care a dus-o anul trecut în finala de la Australian Open şi să câştige Roland Garros. Jocul ei de bază este cel defensiv în care rezistă în raliuri şi câştigă. Jocul ei secund este cel ofensiv când încearcă lovituri câştigătoare. Cu acel joc, Simona a ajuns în cele două finale de Grand Slam”, a spus Popescu la Digisport.

Simona Halep (ROU) during the Mutua Madrid Open 2019 (ATP Masters 1000 and WTA Premier) tenis tournament at Caja Magica in Madrid, Spain, on May 09, 2019.
Cristian Tudor Popescu, entuziasmat de Simona Halep Are starea care a dus-o în finală la Australian Open şi Roland Garros. Foto: Hepta

“După părerea mea, nu poate să piardă Simona finala”

CTP a declarat că indiferent de adversara din finală, Simona Halep rămâne favorită şi dacă îşi va păstra forma, va cuceri al treilea ei titlu la WTA Madrid: “Nu am nicio preferinţă pentru finală, două jucătoare puternice fizic, cu lovituri de baros. Simona le ştie pe ambele şi după părerea mea, finala va fi decisă de Simona Halep. Dacă îşi menţine starea de până acum, după părerea mea nu poate să piardă Simona”, a spus jurnalistul la Digisport.

Simona Halep poate cuceri al treilea titlu de la WTA Madrid după cele din 2016 şi 2017. Finala va avea loc sâmbătă, de la ora 19:30.