News

Cristian Tudor Popescu îl desființează pe Lucian Bode: „Pitecantropii cu mașini tari, șmecherii naturali așa procedează”

04.09.2020 | 20:26
Cristian Tudor Popescu il desfiinteaza pe Lucian Bode Pitecantropii cu masini tari smecherii naturali asa procedeaza
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu a comentat extrem de dur modul în care Lucian Bode s-a „scuzat” public după accidentul în care mașina sa a fost implicată.

Gazetarul nu crede niciun cuvânt din explicațiile lui Bode și e convins că ministrul este părtaș la modul în care conducea șoferul SPP.

ADVERTISEMENT

De altfel, CTP e convins că Lucian Bode se consideră, asemeni tuturor marilor miniștri din România, deasupra poporului și are dispreț față de oamenii de rând.

Cristian Tudor Popescu mătură pe jos cu ministrul Lucian Bode

Lucian Bode s-a scuzat că ar fi dormit în timpul accidentului produs de șoferul său din SPP, însă CTP nu crede aceste scuze trase de păr.

ADVERTISEMENT

„Bode confirmă că dormea pe bancheta mașinii? Deci el spune, da, făceam nani. Am o primă întrebare, cum făcea să doarmă domnul Bode când girofarul și sirena mașinii SPP erau pornite?

Zădărau toți câinii din localitate, trecea mașina ca un pom de craciun în primăvară. Are talent special să doarmă în plină zi, în astfel de condiții.

ADVERTISEMENT

Apoi, ce misiune specială avea domnul ministru să dea drumul la girofar? La domnul Oprea știm care era obiectivul misiunii speciale. Era vorba de o ciorbă de burtă, spre aceea țintea să nu se răcească.

Nu era o situație specială, după câte știm, domnul Bode a spus că ora 20 era perfect rezonabilă pentru o conducere normală. Atunci de ce trebuia SPP-istul să pună sirena, să pună girofarul și să încalce o grămadă de reguli de circulație?

ADVERTISEMENT

E ceva ușor de recunoscut, manevrele șmecherilor naturali. Ale pitecantropilor cu mașini tari, care asta fac. Cum dau de o coloană intră pe contrasens, cu viteză mult peste cea legală, depășesc în neștire, fără vizibilitate, intră orbește pentru că nu suportă să se amestece cu fraierii, cu prostimea, despre asta e vorba.

S-a considerat că subiectul a căpătat suficientă suprafață ca să deranjeze, atunci a venit domnul ministru ca să își ceară scuze. Haideți să analizăm, ce spune domnul ministru. Nu avea dreptul să îi spună cum să conducă respectivului șofer SPP. Dar să-i spună că nu are dreptul să calce legea putea să o facă?”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

De asemenea, gazetarul îi reproșează lui Bode că nu a oprit mașina și nu a sunat la Poliție, deci este părtaș la modul în care conducea șoferul său.

Dacă domnul ministru vedea o mașină în trafic care făcea ce a făcut mașina în care se afla dânsul, era dator să sune la 112 să avertizeze în legătură cu acel automobil care pune în pericol viețile participanților la trafic? În cazul de față era chiar mașina în care se afla el fix aia care punea în pericol viețile oamenilor.

Trebuia să-i ordone acelui SPP-ist, respectă legea sau mă dau jos și sun la șeful dumitale să-mi dea alt șofer și altă mașină. Asta nu putea să o facă? Asta încearcă să ne spună a 3-a zi după scripturi domnul Bode?

Nu funcționează nimic din argumentele domnului ministru.

Tu ești ministru, ești important, trebuie să treci în trombă pe lângă oameni. Ești important, ca să dai dovadă de acest dispreț față de semeni, e nevoie de mai multe mașini și motociclete? În 30 de ani de gazetărie n-am văzut niciun caz în care să se justifice astfel de manevre.

În anii 90 era bătaie, își făceau rost de aprobări să-și pună girofar pe mașină, ca semn de putere. Despre asta e vorba și a fost întotdeauna vorba.

Ministrul nu va primi nimic, a dat garanții domnul premier, acesta garantează pentru persoana Bode, întâmplător ministru că e în regulă. Garantez eu, ăsta e argument. În fața legii și egalității cetățenilor pentru lege. Vine el și spune că garantez eu, e băiat bun. Asta e problema. Oprea a ajuns să fie judecat, dar n-a fost condamnat.

Nu ar fi ajuns să fie judecat dacă nu ar fi căzut în acel moment puterea politică în care se afla domnul respectiv”, a declarat jurnalistul.

ADVERTISEMENT