News

Cristian Tudor Popescu îl înfierează pe Vlad Voiculescu: ”Pe cât de inteligent, pe atât de perfid”

16.04.2021 | 21:00
Cristian Tudor Popescu il infiereaza pe Vlad Voiculescu Pe cat de inteligent pe atat de perfid
ADVERTISEMENT

Curg în valuri atacurile la adresa lui Vlad Voiculescu pentru declarațiile făcute în conferința de presă susținută vineri dimineață, la 48 de ore după demiterea din funcția de ministru al Sănătății.

Este pe cât de inteligent, pe atât de perfid”, susține Cristian Tudor Popescu, acuzându-l, totodată, că încearcă să lanseze în spațiul public ipoteza conform căreia bilanțul deceselor provocate de maladia Covid-19 nu este cel real, mânat de un singur gând: să „lovească” nu doar în premierul Florin Cîțu, ci și în „credibilitatea, și așa extrem de șubrezită, a autorităților și instituțiilor din România”.

ADVERTISEMENT

Cum poți, ca persoană responsabilă și fost ministru de două ori, să faci această declarație publică înainte să existe o confirmare, o confruntare, să se facă o anchetă? A fost confruntat INSP-ul?”, se întreabă – retoric, bineînțeles – gazetarul, în emisiunea săptămânală de la Digi 24.

CTP dă de pământ cu Vlad Voiculescu: „Este o persoană foarte inteligentă și remarcabil de perfidă”

Cum să fie numai 137? Sunt mii de morți, pe care îi ascund ăștia din cifre. Așa ne-a spus domnul Voiculescu astăzi. ”Nu e exclus să fie mii de morți în plus”.

ADVERTISEMENT

Din ce a spus domnul Voiculescu – și anume că se ascund morți, că sunt mult mai mulți și e vorba de mii – rezultă, ca transmisie în opinia publică, ideea că au dreptate cei care au zbierat în fața spitalului ”asasinilor” către medicii care îi tratau pe bolnavi.

Toată lumea își dă seama acum: medicii omoară oamenii în spitale și ăștia îi ascund din cifre. Acele dihănii care i-au strigat medicului Andreea Moldovan ”marș, criminalo!” în fața Ministerului Sănătății, înseamnă că au dreptate, potrivit domnului Voiculescu.

ADVERTISEMENT

Și doamna este tot o criminală. Fiind medic, omoară oameni și ei sunt ascunși din cifre. Așa ne spune domnul Voiculescu. Am spus că este un ”politicar” prost, dar un om cu intenții bune.

Retrag ambele calificări, pentru că domnul Voiculescu nu este prost, iar în ce privește intențiile, eu nu mai văd decât eforturi de a face cât mai mult rău primprejur după ce a fost scos din funcția de ministru. Domnul Voiculescu, pe cât e de inteligent, pe atât de perfid.

ADVERTISEMENT

Vedeți cum este făcută această exprimare? Ca oricând să poată să spună ”dar ce, eu am zis că erau? Am spus că nu e exclus. Adică e o posibilitate”. Niște declarații bazate pe nimic.

Așa ceva n-au făcut nici măcar dihăniile astea care ies să zbiere prin piață sau pe la Ministerul Sănătății. N-au venit cu ipoteza asta, că sunt morți ascunși, au avut altele. Și vine domnul Voiculescu… Deci, de anul trecut și până acum au murit mai mulți oameni, dar au fost ascunși din cifre.

Să presupunem că e adevărat și avem o diferență de mii de morți. Cum poți, ca persoană responsabilă și fost ministru de două ori, să faci această declarație publică înainte să existe o confirmare, o confruntare, să se facă o anchetă?

A fost confruntat INSP-ul? El e cel care comunică în fiecare zi așa ceva. Oamenii acum pot să nu mai aibă încredere în nicio cifră. Toate cifrele sunt puse sub semnul întrebării.

După ce face această declarație publică, domnul Voiculescu și-o asumă. În acest moment al pandemiei, în care circulă tot felul de teorii și conspirații și manipulări ordinare împotriva vaccinării și împotriva portului măștii, vine domnul Voiculescu – imediat după ce a fost dat afară – și comunică acest lucru pe care nu-l poate argumenta cu dovezi, dar îl aruncă în spațiul public.

Este o persoană foarte inteligentă și remarcabil de perfidă, are toată admirația mea. Ce face domnul Voiculescu cu asta? Puțin îmi pasă mie acum cât dă în liberali sau în Florin Cîțu, în premier.

Problema este că lovește în credibilitatea, și așa extrem de șubrezită, a autorităților și instituțiilor din România. Asta este o bombă aruncată. Oamenii pot să intre într-o stare de anxietate”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

ADVERTISEMENT