Sport

Cristian Tudor Popescu, în așteptarea marelui meci dintre Halep și Anisimova: „E primul test dur pentru Simona la Wimbledon!” Exclusiv

Cristian Tudor Popescu a prefațat în exclusivitate pentru FANATIK duelul din sferturile de finală de la Wimbledon, dintre Simona Halep și Amanda Anisimova.
05.07.2022 | 23:11
Cristian Tudor Popescu in asteptarea marelui meci dintre Halep si Anisimova E primul test dur pentru Simona la Wimbledon Exclusiv
Simona Halep a pierdut doar 3 game-uri în fața Amandei Anisimova la turneul de la Bad Homburg, înainte de Wimbledon. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Reputatul ziarist a comentat pentru FANATIK victoria-fulger în fața Paulei Badosa, însă e de părere că Simona Halep nu a fost încă testată cu adevărat la turneul de Grand Slam de la Londra.

CTP se teme de meciul cu Amanda Anisimova: „Victoria cu Coco Gauff i-a dat o propulsie remarcabilă”

Amanda Anisimova (25 WTA) a reușit să o elimine surprinzător pe Coco Gauff, noua Serena Williams din tenisul mondial, iar Cristian Tudor Popescu a prefațat în exclusivitate pentru FANATIK duelul cu Halep din sferturile de finală de la Wimbledon.

ADVERTISEMENT

„Cu Anisimova va fi mai greu decât cu Paula Badosa. Fără discuție! Anisimova a reușit o victorie extraordinară cu Coco Gauff. A avut un meci foarte greu înainte de Harmony Tan. A fost un meci foarte greu cu americanca, o jucătoare de top 10, care este finalistă la US Open”, a fost prima reacția a ziaristului.

Americanca în vârstă de 20 de ani a reușit să o învingă în trei seturi pe Gauff, scor 6-7, 6-2, 6-1, iar în optimi nu a avut probleme cu numărul 112 WTA, Harmony Tan: 6-2, 6-3. „Acolo a fost un meci foarte important pentru Anisimova, un meci lung și dur. După părerea mea i-a dat o propulsie remarcabilă în clipa de față. 

ADVERTISEMENT

Harmony Tan e o jucătoarea care a ajuns cam departe după valoarea ei în acest turneu de la Wimbledon. Era greu să o învingă pe Anisimova”.

Cristian Tudor Popescu: „Va fi un meci lung și greu care nu va fi decis în două seturi”

Cristian Tudor Popescu consideră că Amanda Anisimova este primul adversar redutabil al Simonei Halep în acest an la Wimbledon: „Va fi clar mai tare meciul cu Anisimova, pentru că e o adversară mai dificilă și mai stabilă psihic! Mai ales acum că are foarte mare încredere după meciul câștigat la Coco Gauff”.

ADVERTISEMENT

Dacă Halep a dominat-o total pe Paula Badosa din punct de vedere psihic și tactic, nu același lucru se va întâmpla și cu Anisimova: „Va fi o jucătoare mai stăpână pe sine, față de Badosa, care dă-mi voie să spun a fost labilă de-a dreptul în fața Simonei”.

CTP s-a arătat contrariat de declarațiile Paulei Badosa înainte de meciul cu Simona Halep, când a spus că are un stil de joc pe placul româncei: „Nu ai cum să declari așa ceva înainte de meciul cu Simona! E o declarație absolut stupidă pentru că te așezi din start pe un orizont de așteptare negativ: ‘Domne, o să mă bată Simona cum m-a mai bătut o dată!’ Nu faci așa ceva!

ADVERTISEMENT

A zis că va schimba jocul, dar nu a venit cu un plan B! A venit să dea tare și să o termine pe Simona, care nu e așa de puternică pe cât e ea și a încercat loviturile decisive. Păi și dacă ți le dă înapoi ce mai faci?! Nu se poate așa. Ei bine, Anisimova nu va face niciodată asta”.

Simona Halep a reușit să o învingă fără drept de apel pe Amanda Anisimova în sferturi la Bad Homburg, chiar înainte de Wimbledon

Simona Halep a reușit să câștige cu 6-2, 6-1 în fața Anisimovei la ultimul turneu înainte de Wimbledon, Bad Homburg (Germania), chiar în sferturile de finală. „A fost un meci grozav. Știam că e o jucătoare rapidă, așa că trebuia să fiu puternică”, spunea românca despre adversara sa.

Cristian Tudor Popescu se așteaptă la un meci-maraton, însă o vede pe Halep în continuare favorită: „După părerea mea, cu Anisimova va fi primul test dur pentru Simona la Wimbledon! Cel mai probabil va fi un meci lung și greu, care nu va fi decis în două seturi. Simona însă poate câștiga fără discuție”, a declarat Cristian Tudor Popescu, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT