News

Cristian Tudor Popescu mătură pe jos cu Ludovic Orban: Un monument de prostie

30.05.2020 | 21:14
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu crede că fotografia în care Ludovic Orban și apropiații săi apar fumând într-un spațiu închis reprezintă „un monument de prostie”.

Cristian Tudor Popescu mătură pe jos cu Ludovic Orban: „Monument de prostie”

CTP nu l-a menajat pe Ludovic Orban, după ce acesta a fost fotografiat alături de mai mulți miniștri în ipostaze care nu le fac cinste: cu alcool pe masă, țigara în mână și nicio măsură de protecție aplicată.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul e convins că fotografia e  o minge ridicată la fileu celor care vor să conteste Guvernul Orban. „Toți cei care vor să dea în Guvern au material la dispoziție. Pentru mine, acestă poză reprezintă un monument de prostie din partea tuturor participanților”, a explicat CTP pentru Libertatea.

Ironic, Cristian Tudor Popescu i-a numit pe cei prezenți în fotografie „niște oameni ai muncii, care se află într-o pauză binemeritată, după o zi de muncă istovitoare în folosul poporului”.

ADVERTISEMENT

„Domnul Orban e tolănit pe acel fotoliu, își scoate abdomenul, destul de bine dezvoltat, în față… Un chiolhan capitalist presupune și prezența femeilor. O avem pe doamna Turcan… Băutură, țigări, burți revărsate, femei… Iată dușmanii poporului, cu adevărata lor față”, a completat gazetarul.

Ludovic Orban va plăti scump pentru că nu a respectat regulile impuse tot de el în plină pandemie

Problema lui Ludovic Orban, în plină pandemie, e că nu a respectat nicio regulă de distanțare socială, crede Cristian Tudor Popescu.

ADVERTISEMENT

Dacă nu ne aflam în mijlocul pandemiei, efectul ar fi fost neglijabil, mai degrabă amuzant. Poza asta poate să alimenteze teoriile conspirației. Lumea vede niște oameni pentru care COVID-ul nu există. ‘Ăștia își bat joc de noi’.

Impactul mediatic al acestui clișeu va fi puternic și pe termen lung. Această poză nu face altceva decât să anuleze ceea ce sperau să obțină guvernanții prin aceste relaxări accelerate. Cu această fotografie, au pierdut mult, iar și pierderile nu se vor opri aici”, a explicat jurnalistul.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, CTP crede că ipostaza în care a fost surprins Ludovic Orban e mult mai onorabilă decât cea din 2006, când Traian Băsescu s-a dus să petreacă alături de Gigi Becali și fotbaliștii de la Steaua, după o calificare în semifinalele Cupei UEFA.

ADVERTISEMENT