Simona Halep

Cristian Tudor Popescu, mesaj ferm după victoria Simonei Halep cu Svitolina! „Acolo mi-a înghețat creierul”

15.02.2019 | 18:33
Cristian Tudor Popescu mesaj ferm dupa victoria Simonei Halep cu Svitolina Acolo mia inghetat creierul

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a avut un mesaj ferm după victoria Simonei Halep cu Elina Svitolina! CTP crede că fostul lider mondial a dat dovadă de o rezistență psihică incredibilă și tocmai de aceea a reușit să întoarcă partida în favoarea ei.

„Într-un cuvânt se poate spune despre Simona că a dovedit o capacitate fantastică de a ține la tăvăleală. Hopa Mitică, nu se sparge, nu se strică și-n picioare se ridică. Au fost niște momente care puteau, din punct de vedere psihic, putea să doboare pe oricine. Simona a greșit în primul set un retur de necrezut. Svitolina era înfricoșată, a servit plasă de fluturi și Simona a greșit incredibil de ușor. A rezistat la o greșeală gravă a ei și la o minge excepțională a adversarei. Rezistență psihică formidabilă a Simonei. Și în setul 2 a fost o minge ucigătoare. Simona a trimis straniu o minge, Svitolina agață un lob în disperare. Acolo mi-a înghețat creierul, m-am gândit că nu poate să reziste și că o să o termine. Simona a mai făcut încă o greșeală după aceea, dar a reușit până la urmă să câștige acel game”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi Sport.

Cristian Tudor Popescu, mesaj ferm după victoria Simonei Halep cu Svitolina! Halep
Simona Halep a câștigat până acum 18 turnee în circuitul WTA

Cristian Tudor Popescu, mesaj ferm după victoria Simonei Halep cu Svitolina!

CTP știe și motivul pentru care Halep a devenit o jucătoare de care toată lumea se teme în circuit. „Simonei nu i-a fost frică că o să piardă în acest meci. Nu i-a fost frică nici de victorie, nici de înfrângere, ceea ce nu se poate spune despre meciul cu Ostapenko unde Simonei i-a fost frică și de victorie, apoi de înfrângere în setul 3. Simona joacă indiferent de scor, nu se crispează, nu a avut niciun moment de tensionare, de blocaj. Svitolina a juct excepțional, a recuperat mingi imposibile, nu aveai ce să faci, important e că Simona are acest stabilizator, acest giroscop care nu se strică. Am văzut în meciul ăsta o lovitură care nu există. Nu știu dacă am văzut în ultimii 10-15 ani așa ceva. A fost un passing rever, a venit la fileu Svitolina. Fără discuție e cel mai bun meci al anului pentru Halep. Este consecința meciurilor de FED Cup foarte bune care i-au dat o încredere deosebită, un impuls de energie și încredere”, a mai spus CTP.

Cristian Tudor Popescu o laudă pe Simona Halep și pentru că a rezistat tentației de a-l chema din tribună pe noul ei antrenor. „Consider că a făcut bine că nu l-a chemat în acest meci, nu cred că după 2 săptămâni de când e cu dânsul, se află Cleemput în poziția de a-i da un impuls psihic Simonei. Dincolo de sfaturile tehnice, tactice, ceea ce contează, intervenția la bancă este știința si intuiția antrenorului de a-i da încredere, o injecție de încredere jucătoarei că știe ce are de făcut în continuare. E greu de crezut că s-a putut stabili o astfel de chimie, poate de viitor. Și cu Cahill pe final stabilise ca intervențiile să fie rare spre deloc”, a adăugat CTP.

  • 34 de finale a disputat Simona Halep în întreaga carieră în circuitul WTA