News

Cristian Tudor Popescu nu are respect pentru ÎPS Pimen: „Dacă a murit nu schimbă faptul că era turnător la Securitate”

22.05.2020 | 23:01
Cristian Tudor Popescu nu are respect pentru IPS Pimen Daca a murit nu schimba faptul ca era turnator la Securitate
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu l-a atacat pe ÎPS Pimen pentru faptul că a fost colaborator al Securității înainte de 1989.

Pimen, ridiculizat de Cristian Tudor Popescu pentru trecutul de „securist”

Jurnalistul crede că fostul Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților a fost un om care și-a urmărit interesele în timpul vieții, dând exemplu anul 2004, când Adrian Năstase i-a retrocedat 95.000 de hectare de pădure.

ADVERTISEMENT

De ce să vorbești de morți numai de bine? Nu vorbim aici despre starea cadavrului, despre schelet, vorbim despre faptele pe care le-a făcut. Dacă a murit nu schimbă faptul că era turnător la Securitate.

Pimen a primit 90.000 de hectare de pădure din partea lui Adrian Năstase, dar era doar jumătate. A încercat să obțină cealaltă jumătate de la Băsescu, cred că îi promitea că-l pomenește în rugăciuni dacă îi dă ce vrea”, a rememorat CTP la Digi 24.

ADVERTISEMENT

În 2004, Guvernul Adrian Năstase a aprobat o hotărâre privind retrocedarea unei suprafeţe de 95.000 de hectare de pădure către Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

Legea a fost declarată neconstituțională, fiind atacată de PSD după schimbarea Guvernului. „Iliescu şi Năstase sunt şarlatani”, a fost reacţia lui Pimen când a aflat că a rămas fără pădure. Ulterior, conform lui CTP, Pimen ar fi încercat să obțină pădurea cu ajutorul lui Traian Băsescu.

ADVERTISEMENT

În octombrie 2007, CNSAS a stabilit că Vasile Zainea, adică Înalt Prea Sfințitul Pimen arhiepiscop ortodox al Sucevei și Rădăuților, a colaborat cu Securitatea. Pimen nu a negat niciodată informația, însă s-a apărat declarând în nenumărate rânduri că nu a făcut rău nimănui.

Atac și la Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, denumit „Freddy Mercury”

Nu doar Pimen a fost ridiculizat de CTP. Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosiea fost atacat după ce a împărtășit oamenii cu aceeași linguriță.

ADVERTISEMENT

Freddy Mercury ăla de la Constanța, Teodosie Linguriță, la oamenii ăștia se merge ca la Dumnezeu, dau povețe, salvează suflete. Parcă-i Freddy Mercury înainte de concert”, s-a amuzat CTP la Digi 24.

ADVERTISEMENT