News

Cristian Tudor Popescu nu-i dă nicio șansă lui Nicușor Dan: „Doamna Firea se poate duce la culcare și poate spera într-un somn de vise plăcute”

03.06.2020 | 21:16
Cristian Tudor Popescu nui da nicio sansa lui Nicusor Dan Doamna Firea se poate duce la culcare si poate spera intrun somn de vise placute
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu e convins că Gabriela Firea va câștiga fără probleme Primăria Bucureștiului. Nicușor Dan, candidat susținut de PNL și USR nu are nicio șansă, crede gazetarul.

Cristian Tudor Popescu nu îi dă nicio șansă lui Nicușor Dan la alegerile locale

Problema lui Nicușor Dan e că nu știe să țină un discurs coerent, remarcă jurnalistul. „E vorba de negocieri între partidele să spunem de pe partea stângă. Între PSD și partidul lui Ponta, PSD și ALDE. E făcută în acest context, imediat Ponta a venit cu oferta. Dacă susțineți candidatul nostru la Primăria Capitalei și noi vom susține asta în 2024.

ADVERTISEMENT

Nu alegerile prezidențiale sunt prioritatea ci Primăria Capitalei. Cum ați titrat, război între Firea și Nicușor Dan.

Nicușor Dan vrea să câștige războiul din sufrageria sa, în papuci de casă. Dan a fost declarat de către Orban candidatul PNL la Primăria Capitalei cu USR, doamna Firea nu va mai dormi liniștită. Doamna Firea se poate duce la culcare și poate spera într-un somn de vise plăcute.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan și-a găsit foarte greu cuvintele, nu m-a convins că vrea să ajungă Primar al Capitalei. A încercat eschive primitive, la întrebările directe.

Nicușor Dan s-a ferict să se asocieze cu PNL și USR, vrea să pară independent. Nicușor Dan nu are cum să câștige voturi în felul acesta”, a explicat CTP la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu, despre șansele Gabrielei Firea la alegerile prezidențiale din 2024

Jurnalistul a comentat și șansele ca Gabriela Firea să candideze la președinte în 2024, fiind convins că este alegerea oportună pentru social-democrați.

„PNL se află departe de acel 47% cât spun unele sondaje, în ianuarie. Care să-i permită să susțină pentru Primăria Capitalei să susțină și un câine comunitar. Nu mai e acolo.

ADVERTISEMENT

USR stagnează la 11%, cu astfel de situație nu pot să spere că îl vor lua pe sus, că îl vor propulsa pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei prin forța lor politică de vot. Ce va face PMP nu știm, PLUS nu cred că-i va oferi multe voturi domnului Nicușor Dan.

De partea cealaltă PSD și ALDE și Pro România strâng rândurile, vor susține cu siguranță pe doamna Firea în ultimă instanță, dânsa identificându-se cu votanții acestor partide.

E imposibil ca domnul Nicușor Dan să câștige în situația de față. O văd pe Firea candidat în 2024, își dorește, vrea să se ducă oricât de sus pe scara politică, își va termina mandatul de primar. Tocmai iese din mandarul de primar și se duce către președinție. Da, este candidatul în clipa de față cel mai bun pentru PSD. Are dreptate domnul Ciolacu. Totul depinde de victoria doamnei Firea în alegerile locale de acum. Dacă pierde Primăria Capitalei, se întunecă orizontul dânsei pentru 2024”, a remarcat CTP.

ADVERTISEMENT