News

Cristian Tudor Popescu: ”Oprescu este cea mai mare rușine pentru București, pentru cei ce l-au votat. Acum 20 de ani împărățea Vadim Tudor România”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat, după condamnarea fostului primar general al Capitalei, că Sorin Oprescu este cea mai mare rușine pentru București, pentru cei ce l-au votat.
13.05.2022 | 23:07
Cristian Tudor Popescu Oprescu este cea mai mare rusine pentru Bucuresti pentru cei ce lau votat Acum 20 de ani imparatea Vadim Tudor Romania
Cristian Tudor Popescu: Oprescu este cea mai mare rușine pentru București, pentru cei ce l-au votat. Acum 20 de ani împărățea Vadim Tudor România
ADVERTISEMENT

El consideră că ultimii 20 de ani au adus un progres în justiția de la noi, prin condamnările la vârf, față de perioada în care Corneliu Vadim Tudor „împărățea” România.

„Ca un oblete a luat mita aia, nici să fure nu știa”

Am avut ocazia să stau de vorbă cu acest domn, în privat, adică nu la mine acasă, la redacție, într-o vreme când era foarte agitat în politică, candida la tot felul de poziții în partid sau în stat. Când aveau forfotă de-asta în politică, mulți veneau la mine, a fost și domnul Oprescu, a fost și domnul Tăriceanu, își primește acum și el sentința”, a relatat jurnalistul.

ADVERTISEMENT

Domnule, rar am văzut așa ceva. Omul ăsta era un «răcnete» (pronunțat cu accent pe a doua silabă, ca în „burete” – n.red.), chiar și când era cu mine în birou, se monta, «așa nu se mai poate, în Bucureștiul ăsta, nu se mai poate așa!», eu mă uitam la el, «domnule, nu ești în campanie, ești la mine în birou». Nu reușea să lege două fraze, trebuia să scrâșnească din dinți și să împroaște salivă”, a mai povestit CTP despre întâlnirea cu condamnatul de azi.

Este cea mai mare rușine – Dancilă a fost rușine națională – Oprescu cea mai mare rușine pentru București, pentru cei ce l-au votat. Să votezi un asemenea ins – văd că-l căinează unii prin presă – a fost prins cu 25 mii de euro la vila din Ciolpani, ca un oblete a luat mita aia, nici să fure nu știa. Are acuzații de luare de mită, constituire de grup infracțional organizat, spălare de bani – pentru care 10,8 este suficient”, a mai spus jurnalistul.

ADVERTISEMENT

Vadim Tudor comitea infracțiuni – una la 2 zile

Și acum ce-a făcut dl. Oprescu? S-a topit în peisaj. Și aici apare problema justiției din România, și la Oprescu, și la Piedone, de ce nu există o lege care să interzică prelungirea unui proces peste trei ani, să zicem. După aceea, dacă apare ceva cu totul ieșit din comun, se poate redeschide, dar să punem limită domnule, de ce l-au oprit după șase ani, puteau fi și zece. E normal așa ceva? Poți să dizolvi, să dezagregi orice pedeapsă, orice faptă, când întinzi pe șase ani de zile un proces”, s-a indignat CTP.

Este și această lege, că peste 120 de zile de la încheierea dezbaterilor nu poți prelungi pronunțarea seuntinței, au trecut 140, nu i-a sancționat nimeni pe judecători. Și atunci ei fuig, se suie în mașină și fug, știu când vine sentința. Doamna asta de la pompieri, care s-a dus în Republica Moldova, și au mai fost… Ghiță, îl mai țineți minte pe domnul Ghiță?”, a adăugat jurnalistul.

ADVERTISEMENT

Cutare urmează să fie băgat la pușcărie și fuge; de ce nu se modifică legea în vreun fel, ca persoana care urmează să primească hotărâre definitivă, în ultimele 3-6 luni, să nu mai aibă voie să părăsească țara. Există dreptul la justiție, e constituțional ca justiția să nu poată fi înfăptuită, ce vreți mai neconstituțional? Ăla fuge, ce drept al omului se încalcă aici? Ți se restrânge un drept pe o perioadă de timp, ești în faza finală a unui proces; și, dacă ești nevinovat ești liber și cu asta basta, ce mare încălcare? În schimb faptul că acești oameni se sustrag justiției este o încălcare a Constituției!”, crede Cristian Tudor Popescu.

El a vorbit și despre progresul justiției față de „acum 20 de ani, când împărățea Vadim Tudor România. Vadim Tudor comitea infracțiuni – una la 2 zile, avea sute de procese pe rol, n-a făcut nicio zi de pușcărie, „se râdea”, făcea bancuri cu judecătorii, iar iliescu îi spunea „Cornel”. A aruncat paharul în capul executoarei judecătorești… Era moștenirea asta ceaușistă din capul judecătorilor, nu-i făceau nimic. Faptul că în ultimii 20 de ani au intrat niște capete la pușcărie e categoric un progres”, a încheiat jurnalistul subiectul, în emisiunea de la Digi24.

ADVERTISEMENT