News

Cristian Tudor Popescu, predicții pentru viața după 15 mai: „Va fi ca în bancul cu evreul și capra”. Mesajul jurnalistului pentru populație

01.05.2020 | 20:27
Cristian Tudor Popescu predictii pentru viata dupa 15 mai Va fi ca in bancul cu evreul si capra Mesajul jurnalistului pentru populatie
CTP: ”Nu se sufocă nimeni cum spun tot felul de imbecili”. Ce soluție vede jurnalistul pentru cei care nu poartă mască
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu a făcut o serie de predicții, la două săptămâni distanță de 15 mai, ziua în care restricțiile pentru populație vor fi ridicate.

Cristian Tudor Popescu, despre relaxarea din 15 mai

Gazetarul a comparat situația care va urma cu un banc pe care l-a povestit, vizibil amuzat de situație.

ADVERTISEMENT

Să vă spun ce va fi pe 15 mai, o să spun eu. Pe 15 mai o să fie ca în bancul cu evreul și capra. Un evreu sărac se duce la Rabin, nu mai pot, am o colibă prăpădită, copii mulți, sărac, ce să fac? Viața nu mai are niciun rost? Rabinul spune, bagă găinile în casă. Bine, spune Ițic. Mai stă puțin, sunt disperat, bagă și câinele. Îi spune să bage și două pisici și capra. Că avea și o capră tot în casă. După toate astea, vine la Rabin, eu mă duc să mă sinucid, nu mai pot. La care Rabinul îi spune; „Da? Du-te și scoate capra și vei afla ce înseamnă fericirea”.

Asta e metoda retroactiv graduală cu care se vor relaxa restricțiile. O să se scoată capra, o să vedem ce fericiți suntem fără capră. După ce scoatem toate jivinele din casă, o să constatăm că viața putea fi trăită domnule înainte să le bagi pe toate în casă. Vom aprecia mai mult ce aveam.

ADVERTISEMENT

Trebuie să ne asumăm cu toții riscul, până acum și-au asumat medicii, asistnetele, spitalele, polițiștii, casierele de supermarket”, a explicat CTP la Digi 24.

CTP nu sărbătorește nimic

Jurnalistul a explicat că nu sărbătorește niciodată nimic, nici măcar ziua sa de naștere și a explicat de ce Paștele este la fel de important pentru români ca și 1 Mai „Muncitoresc”.

ADVERTISEMENT

„Sărbătorim prin muncă, așa era o vorbă înainte de 89. De Crăciun, oamenii au motiv solid să mănânce porc. De Paște au motiv solid să mănânce miel. De 1 Mai ce motiv avem să mâncăm mici și să bem bere? Că e sărbătoare națională, e zi liberă. Băgăm micii și berea fără justificare metafizică?

Micul și miticul, astea sunt simbolurile noastre naționale. Înainte de 89 era mai bine decât acum, pentru că puteai după demonstrația oamenilor muncii de 1 Mai, în care existau inși cu noroc sau pile care agitau doar câte un steguleț, de ăla puteai să scapi ușor, nu era pe inventar.

ADVERTISEMENT

Da erau cei care cărau steaguri, construcțiile ălea cu ditamai panoul pe care scria, n-avea nicio treabă cu 1 Mai, în rest era Ceaușescu. Dacă erai băgat la steag trebuia să scapi de ele, că apoi toți mergeam la mici și bere. Ăia care aveau stegulețe scăpau liniștiți.

Agitați materialele, așa striga responsabilul de la partid. Ce lăsau în urmă acești picniți? V-ați gândit că există o asemănare între Paște și 1 Mai? De Paște e sărbătorită, se sărbătorește moartea primului martir al creștinismului, asta e Iisus Cristos. Și învierea lui.

1 Mai are la bază sărbătorirea unor martiri ai religiei comuniste. O religie atee, dar care își avea Dumnezeul ei. Au fost demonstrații masive în America pentru ziua de muncă de 8 ore și alte drepturi pentru muncitori, în Chicago o astfel de demonstrație în 4 mai 1886 s-a încheiat cu aruncarea unei bombe de către cineva, au fost omorâți 7 polițiști, niște civili, răniți și așa mai departe.

Au fost condamnați 7 inși luați din mulțime care erau anarhiști, socialiști. Au fost condamnați la spânzurătoare. Unul s-a sinucis, patru au fost spânzurați. În urma acestui proces al spânzurării care a fost revocată, după mulți ani au fost găsiți nevinovați. Acești patru inși executați atunci au dus Doar că ăia patru n-au înviat.

Eu nu sărbătoresc nimic niciodată, nici măcar ziua mea de naștere. S-a întâmplat să sărbătorească alții, eu n-am dorit niciodată. Aoleu, ursuz însemna altceva pe vremuri.

Eu la mare am fost doar iarna, de 1 Mai nu. Îmi plăcea doar iarna, mai mult decât vara. Iarna, marea e extraordinară, falezele sunt pustii, cam ca acum, e un aer de sfărșit de lume. Îmi plac peisajele astea de sfârșit de lume. M-am relaxat și eu, nu mai am masca, n-am mai venit cu ea aici s-o scot demonstrativ că lumea s-a relaxat deja”, a explicat Cristian Tudor Popescu.

ADVERTISEMENT