Sport

Cristian Tudor Popescu, reacție după performanțele fabuloase reușite de David Popovici: “E un miracol! O floare superbă răsărită într-un teren viran!”. Exclusiv

Cristian Tudor Popescu a vorbit pentru FANATIK despre performanțele fabuloase reușite de David Popovici la Mondialele de natație. El consideră că titlurile mondiale nu au nicio legătură cu starea sportului românesc.
23.06.2022 | 12:14
Cristian Tudor Popescu reactie dupa performantele fabuloase reusite de David Popovici E un miracol O floare superba rasarita intrun teren viran Exclusiv
Cristian Tudor Popescu şi David Popovici. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

David Popovici a devenit, la doar 17 ani, dublu campion mondial la înot. Românul a dominat în probele de 100 şi 200 de metri liber de la CM de nataţie de la Budapesta şi a adus primele medalii mondiale la masculin din istoria înotului românesc.

Cristian Tudor Popescu, reacție după performanțele fabuloase reușite de David Popovici: “E un miracol!”

Cristian Tudor Popescu a vorbit pentru FANATIK despre performanţele fabuloase ale înotătorului român şi susţine că starea sportului din România nu are nicio legătură cu faptul că ţara noastră se poate mândri cu un asemenea sportiv:

ADVERTISEMENT

“Nu pot să vă spun decât atât. Ca și alți sportivi români care au realizat performanțe excepționale în ultimii ani, ba chiar în ultimele decenii, David Popovici este un miracol.

Nu există un mediu de management sportiv, o politică în România de susținere și încurajare a sportului, mai ales într-un domeniu cum este natația, un domeniu care nu e fotbal.

ADVERTISEMENT

“Nu are nicio legătură cu starea natației, starea sportului, în general, în România. Este o floare superbă răsărită într-un teren deșertic”

Faptul că a apărut un asemenea sportiv de clasă mondială, dublu campion mondial, nu are nicio legătură cu starea natației, starea sportului, în general, în România.

Este o floare superbă răsărită într-un teren deșertic sau, dacă vreți, mai degrabă, pe un teren viran”,  a spus Cristian Tudor Popescu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Performanţele lui David Popovici, anunţate încă de la Jocurile Olimpice!

David Popovici a stabilit recordurile mondiale de juniori atât în proba de 200 de metri liber, cât şi la 100 de metri liber. Românul urmează să participe şi la Campionatul European de Juniori, programat în luna iulie, la Otopeni.

Performanţele lui David Popovici de la Campionatul Mondial au fost anunţate încă din urmă cu un an, de la Jocurile Olimpice. Românul a încheiat atunci pe locul 4 în proba de 200 de metri liber, la două sutimi de o medalie.

ADVERTISEMENT
  • 17 ani are David Popovici 
  • 2 medalii de aur a obţinut românul la CM de nataţie de la Budapesta