Sporturi

Cristian Tudor Popescu, replică după eliminarea Simonei Halep de la Roland Garros: “Știa că va fi executată”

04.10.2020 | 14:51
Cristian Tudor Popescu replica dupa eliminarea Simonei Halep de la Roland Garros Stia ca va fi executata
ADVERTISEMENT

Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) a fost învinsă la Roland Garros de Iga Swiatek (19 ani, 53 WTA), scor 1-6, 2-6, în „optimi”, dar de această dată nu i se poate reproșa mare lucru, deoarece pur și simplu a întâlnit o adversară care a jucat aproape de perfecțiune.

Cristian Tudor Popescu a analizat înfrângerea Simonei Halep, pe care nu o critică și nici nu îi reproșează nimic, caracterizând acest eșec printr-o comparație sugestivă: ,,Mobra, călcată de un Harley-Davison”, iar astăzi din păcate Simona a fost Mobra, a explicat foarte plastic gazetarul.

ADVERTISEMENT

Deși Simona Halep a jucat și anul trecut în optimi cu Swiatek și a surclasat-o cu 6-1, 6-0, azi lucrurile au stat total diferit, iar Simona nu a putut să îi ia decât trei game-uri tinerei jucătoare poloneze.

Cristian Tudor Popescu: ,,Nu cred că vreo mare jucătoare din această lume putea să-i facă față astăzi tinerei poloneze”

La fel ca Tim Henman, CTP a remarcat și el jocul aproape de perfecțiune al lui Swiatek: ,,Ce să faci când adversara serveşte excelent, returnează impecabil, lovește decisiv, tare și precis, și cu dreapta și cu reverul, și mai pune, exact când trebuie, și niște scurte de neajuns…”, a caracterizat ziaristul jocul numărului 53 mondial.

ADVERTISEMENT

Mobra, călcată de un Harley-Davidson Nu cred că vreo mare jucătoare din această lume putea să-i facă față astăzi…

Geplaatst door Cristian Tudor Popescu op Zondag 4 oktober 2020

Simona a simțit pericolul în care se află și de aici au apărut greșelile neforțate: ,,A servit excepțional, exercitând o presiune continuă asupra Simonei pe serviciu, a crispat-o continuu cu returul, de multe ori imparabil, iar Simona a fost nevoită să servească lung cu a doua minge. Știa ca dacă va servi scurt va fi executată. De aici dublele greșeli și destrămarea jocului Simonei”, a analizat CTP cum a reușit Simona să fie eliminată de o necunoscută.

Cristian Tudor Popescu însă îi prevede un mare viitor în tenisul mondial lui Swiatek, și deși Simona a fost în forma ei cea mai bună, într-o nouă înfruntare cu noua senzație în tenis a Poloniei, nu va putea fi sigură de victorie în niciun meci.

ADVERTISEMENT

,,Halep a fost în cea mai bună formă a ei, dar nu putea să-i facă față azi lui Swiatek. I-a intrat absolut orice minge. Altadată, nu se știe. Nicio minge în tenis nu seamănă cu cealaltă. O să vedem ce se va întâmpla cu această jucătoare din Polonia în viitor”, a afirmat Cristian Tudor Popescu pentru Gazeta Sporturilor.

Cristian Tudor Popescu: ,,Dacă o jucătoare nimerește o astfel de zi, excepțională!, când e în zonă, în transă, îi intră totul, n-ai nicio șansă!”

Cel mai mare susținător din presă al Simonei Halep și-a adus aminte de vorbele lui Tomas Berdych, care spunea la Paris după cea a pierdut în fața unui outsider și care explică cel mai bine înfrângerea Simonei de azi: «Astfel de lucuri se întâmplă». Dacă o jucătoare nimerește o astfel de zi, excepțională!, cand e în zonă, în transă, îi intră totul, n-ai nicio șansă! 

ADVERTISEMENT

Cuvintele de laudă la adresa polonezi nu s-au oprit aici, CTP numind-o ,,un talent de mare viitor”, și a explicat strategia cu care a câștigat meciul: ,,nu a intrat în jocul Simonei. A pășit pe teren cu sentimentul că nu are ce pierde și că i se dă voie să încerce orice. A oferit o paletă de execuții care nu lasă nicio breșă. A lovit foarte bine, tare, la linie. Inexpugnabilă! Și-a ales foarte bine loviturile, a pus niște scurte impecabile. 

Simona Halep a fost efectiv terorizată de jocul de totul sau nimic al unei puștoaice de 19 ani, care nu avea nimic de pierdut: ,,A servit excepțional, exercitând o presiune continuă asupra Simonei pe serviciu, a crispat-o continuu cu returul, de multe ori imparabil, iar Simona a fost nevoită să servească lung cu a doua minge”, a concluzionat jurnalistul.

ADVERTISEMENT