Cristian Tudor Popescu, replică după eliminarea Simonei Halep de la Roland Garros: “Știa că va fi executată”

Bogdan Ciutacu   
în Tenis
04/10/2020, 14:51
Cristian Tudor Popescu, replică după eliminarea Simonei Halep de la Roland Garros: “Știa că va fi executată”
PARIS, Sept. 27, 2020 Simona Halep of Romania gestures during the women's singles first round match between Sara Sorribes Tormo of Spain and Simona Halep of Romania at French Open tennis tournament 2020 at Roland Garros in Paris, France, Sept. 27, 2020. (Credit Image: © Gao Jing/Xinhua via ZUMA Press)

Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) a fost învinsă la Roland Garros de Iga Swiatek (19 ani, 53 WTA), scor 1-6, 2-6, în „optimi”, dar de această dată nu i se poate reproșa mare lucru, deoarece pur și simplu a întâlnit o adversară care a jucat aproape de perfecțiune.

Cristian Tudor Popescu a analizat înfrângerea Simonei Halep, pe care nu o critică și nici nu îi reproșează nimic, caracterizând acest eșec printr-o comparație sugestivă: ,,Mobra, călcată de un Harley-Davison”, iar astăzi din păcate Simona a fost Mobra, a explicat foarte plastic gazetarul.

Deși Simona Halep a jucat și anul trecut în optimi cu Swiatek și a surclasat-o cu 6-1, 6-0, azi lucrurile au stat total diferit, iar Simona nu a putut să îi ia decât trei game-uri tinerei jucătoare poloneze.

Cristian Tudor Popescu: ,,Nu cred că vreo mare jucătoare din această lume putea să-i facă față astăzi tinerei poloneze”

La fel ca Tim Henman, CTP a remarcat și el jocul aproape de perfecțiune al lui Swiatek: ,,Ce să faci când adversara serveşte excelent, returnează impecabil, lovește decisiv, tare și precis, și cu dreapta și cu reverul, și mai pune, exact când trebuie, și niște scurte de neajuns…”, a caracterizat ziaristul jocul numărului 53 mondial.

Mobra, călcată de un Harley-Davidson Nu cred că vreo mare jucătoare din această lume putea să-i facă față astăzi…

Geplaatst door Cristian Tudor Popescu op Zondag 4 oktober 2020

Simona a simțit pericolul în care se află și de aici au apărut greșelile neforțate: ,,A servit excepțional, exercitând o presiune continuă asupra Simonei pe serviciu, a crispat-o continuu cu returul, de multe ori imparabil, iar Simona a fost nevoită să servească lung cu a doua minge. Știa ca dacă va servi scurt va fi executată. De aici dublele greșeli și destrămarea jocului Simonei”, a analizat CTP cum a reușit Simona să fie eliminată de o necunoscută.

Cristian Tudor Popescu însă îi prevede un mare viitor în tenisul mondial lui Swiatek, și deși Simona a fost în forma ei cea mai bună, într-o nouă înfruntare cu noua senzație în tenis a Poloniei, nu va putea fi sigură de victorie în niciun meci.

,,Halep a fost în cea mai bună formă a ei, dar nu putea să-i facă față azi lui Swiatek. I-a intrat absolut orice minge. Altadată, nu se știe. Nicio minge în tenis nu seamănă cu cealaltă. O să vedem ce se va întâmpla cu această jucătoare din Polonia în viitor”, a afirmat Cristian Tudor Popescu pentru Gazeta Sporturilor.

Cristian Tudor Popescu: ,,Dacă o jucătoare nimerește o astfel de zi, excepțională!, când e în zonă, în transă, îi intră totul, n-ai nicio șansă!”

Cel mai mare susținător din presă al Simonei Halep și-a adus aminte de vorbele lui Tomas Berdych, care spunea la Paris după cea a pierdut în fața unui outsider și care explică cel mai bine înfrângerea Simonei de azi: «Astfel de lucuri se întâmplă». Dacă o jucătoare nimerește o astfel de zi, excepțională!, cand e în zonă, în transă, îi intră totul, n-ai nicio șansă! 

Cuvintele de laudă la adresa polonezi nu s-au oprit aici, CTP numind-o ,,un talent de mare viitor”, și a explicat strategia cu care a câștigat meciul: ,,nu a intrat în jocul Simonei. A pășit pe teren cu sentimentul că nu are ce pierde și că i se dă voie să încerce orice. A oferit o paletă de execuții care nu lasă nicio breșă. A lovit foarte bine, tare, la linie. Inexpugnabilă! Și-a ales foarte bine loviturile, a pus niște scurte impecabile. 

Simona Halep a fost efectiv terorizată de jocul de totul sau nimic al unei puștoaice de 19 ani, care nu avea nimic de pierdut: ,,A servit excepțional, exercitând o presiune continuă asupra Simonei pe serviciu, a crispat-o continuu cu returul, de multe ori imparabil, iar Simona a fost nevoită să servească lung cu a doua minge”, a concluzionat jurnalistul.

Închide ×