News

Cristian Tudor Popescu, revoltat pe decizia DIICOT de a clasa dosarul 10 august: „Cum era dacă rămânea don Dragnetti șef peste țară?”

15.07.2020 | 23:21
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu a comentat în stilul caracteristic decizia DIICOT în dosarul protestului din 10 august.

Jurnalistul este nemulțumit de faptul că procurorii DIICOT au clasat parțial dosarul protestelor din 10 august, fiind totuși fericit că țara a scăpat de conducerea lui Liviu Dragnea.

ADVERTISEMENT

Procurorii DIICOT nu au găsit destule probe ca să susțină acuzația de tentativă de lovitură de stat, dar nici nu au găsit dovezi că ar fi fost o diversiune care să valideze reprimarea protestului.

Cristian Tudor Popescu nu înțelege de ce DIICOT a clasat dosarul protestului din 10 august

După aproape 2 ani de investigații adânci, cu cele mai noi aparate din dotare, și după prelucrarea datelor pe supercomputere cu algoritmi aduși de la Buhuși, DIICOT a emis o constatare epocală: Pe 10 august 2018 n-a fost, domle, lovitură de stat!”, a scris Cristian Tudor Popescu, potrivit Libertatea.

ADVERTISEMENT

Gazetarul nu se poate împăca cu gândul că jandarmii au folosit forța împotriva protestatarilor, cu toate acestea nimeni nu va fi tras la răspundere.

„Au fost, în schimb, lovituri de bastoane în cap, lovituri de bocanci în coaste, grenade cu gaz și jeturi de apă în plină față, toate executate de fiecare jandarm de capul lui, din exuberanță și avântul meseriei, fără să fi primit vreun ordin de a lua cu asalt mulțimea pașnică de la domnii Cucoș, Sindile, Cazan sau Chirică

ADVERTISEMENT

Întrebare: Dacă actualele concluzii ale DIICOT de scoatere la vopsea a matracacilor-șefi arată așa, vă imaginați cum ar fi fost dacă don Dragnetti rămânea șef peste țară?”, s-a întrebat CTP.

Procurorul General, Gabriela Scutea, a comentat la rândul ei decizia DIICOT. „Ordonanţa emisă structurează două planuri, acela al unui subiect pasiv colectiv, care a fost reprezentat de mulţimea protestatarilor, privită ca întreg, şi un plan al subiecţilor individuali, în special persoane care au fost agresate după ora 23.00, în momentul în care a fost dispersată mulţimea de oameni din Piaţa Victoriei.

ADVERTISEMENT

Această ordonanţă a DIICOT are 235 de pagini. Din parcugerea ei sumară, anterior formulării acestei declaraţii, rezultă că procurorii au examinat intervenţia în forţă în anumite zone din piaţă, au examinat folosirea mijloacelor de dispersare a manifestanţilor şi au delimitat unele acte care reflectă lipsuri ale organizării Jandarmeriei în contextul misiunii de ordine publică din Piaţa Victoriei ca elemente contextuale şi nu elemente de abuz în serviciu”, a punctat Scutea.

ADVERTISEMENT