News

Cristian Tudor Popescu se vaccinează cu AstraZeneca: „Teama trebuie să fie învinsă”

15.03.2021 | 23:58
Cristian Tudor Popescu se vaccineaza cu AstraZeneca Teama trebuie sa fie invinsa
ADVERTISEMENT

În ciuda suspiciunilor care planează asupra vaccinului anti-Covid-19 dezvoltat de compania farmaceutică anglo-suedeză AstraZeneca și determină tot mai multe state ale lumii să suspende temporar, ca măsură de precauție, folosirea lui, Cristina Tudor Popescu nu a ezitat să se programeze într-un centru în care imunizarea se face tocmai cu acest ser.

„Dacă se întâmplă să nu ne mai vedem, atunci măcar am făcut ceva pentru ştiinţă, veţi şti cu siguranţă că m-a omorât AstraZeneca. Teama trebuie să fie învinsă, să lupţi cu ea”, a glumit gazetarul în emisiunea Piața Victoriei de la Europa FM, exprimându-și apoi convingerea că nu există suficiente informații care să arate că acest vaccin ar putea provoca reacții adverse atât de grave încât să se ajungă la deces.

ADVERTISEMENT

De altfel, reprezentanţii Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Ministerului Sănătății, Institutului Național de Sănătate Publică și ai Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) au constatat că tulburările de coagulare au apărut la un număr redus de pacienți vaccinați, fără să depășească frecvența raportată în populația generală nevaccinată și au stabilit, pe cale de consecință, că imunizarea cu AstraZeneca trebuie să continue.

CTP vrea să-și „învingă teama”: se vaccinează cu AstraZeneca

M-am înscris astăzi, n-a fost chiar simplu, din pricina întreruperilor platformei. N-a durat foarte mult, cam în jumătate de oră s-a rezolvat.

ADVERTISEMENT

M-am înscris și după aceea am văzut și ce vaccin este la centrul respectiv și este AstraZeneca, mă voi vaccina cu AstraZeneca.

Aș fi putut să-mi anulez vaccinarea. Au decedat două persoane, au mai fost afectate alte persoane cu probleme de circulație, dar au decedat două persoane.

ADVERTISEMENT

Decesul cetățeanului din Norvegia, sau al celui din Italia, ca să producă așa ceva o substanță introdusă în corp, acea substanță trebuie să aibă în ea un element greșit sau alterat, dar ca să produci hemoragie cerebrală cuiva, știți câți parametri trebuie să modifici?

Aștept să primesc acum mesajul, dar mă prezint la vaccin. Nu am niciun fel de comorbiditate în acest moment, niciun fel de boală sanguină legată de coagulare.

ADVERTISEMENT

Dacă se întâmplă să nu ne mai vedem, atunci măcar am făcut ceva pentru știință, veți ști cu siguranță că m-a omorât AstraZeneca. Teama trebuie să fie învinsă, să lupți cu ea”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

ADVERTISEMENT