News

Cristian Tudor Popescu, soluție pentru accelerarea vaccinării: ”Cel mai simplu ar fi cu banii jos”

Cristian Tudor Popescu propune ca oamenii să fie plătiți pentru a se vaccina.
01.06.2021 | 08:38
Cristian Tudor Popescu solutie pentru accelerarea vaccinarii Cel mai simplu ar fi cu banii jos
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu propune ca în zona rurală oamenii să fie plătiţi pentru a se imuniza. Jurnalistul consideră că aceasta este o măsură menită să impulzioneze campania.

România a ratat cu aproape 700.000 de persoane ţinta guvernamentală anunţată pentru 1 iunie, iar bilanțul imunizărilor zilnice e în scădere. De la începutul campaniei, peste 4,3 milioane de persoane vaccinate anti-COVID.

ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu spune că soluţia pentru motivarea oamenilor ar fi ”pe dos” față de cea a fostului premier Ludovic Orban, conform Libertatea.

CTP: ”Nu cred că trebuie să li se dea o vacă…”

„Eu aș propune soluția mult mai bună și mai deșteaptă a fostului premier Ludovic Orban, să se introducă vaccinul plătit, că așa a zis. Soluția este pe dos, nu bilete la teatru și la cinema (…).

ADVERTISEMENT

Problema e cea pe care o identificam data trecută și acum două dăți, și nu asfaltul, ci noroiul, la sate, ce facem cu oamenii de acolo, care nu au niciun fel de tragere de inimă în direcția asta?

Nu cred că trebuie să li se dea o vacă, ca în India, să se vaccineze, cel mai simplu ar fi cu bani gheață, cu banii jos”, a spus gazetarul la Europa FM.

ADVERTISEMENT

CTP propune să se dea bani ca la ”donarea de sânge”. ”Acolo nu se dau bani, se dă masă gratuită, zile libere”, afirmă jurnalistul. Acesta consideră că oamenii trebuie ”să fie recompensați pentru a se vaccina.”

Ce spune CTP despre vaccinarea copiilor?

Potrivit jurnalistului, vaccinarea adolescenților împotriva COVID-19 va fi dificilă.

„În ceea ce privește copiii, sigur că reticența e mai mare decât în cazul adulților, mai degrabă accepți să te vaccinezi tu decât să-ți vaccinezi copilul.

ADVERTISEMENT

Aici, temerea, reticența poate să fie mai mare.

Cred că rata de vaccinare la nivelul ăsta, al copiilor și al adolescenților, va fi considerabil sensibil mai mică decât în cazul adulților”, susţine Cristian Tudor Popescu.

ADVERTISEMENT