Sport

CTP, cucerit definitiv de Sorana Cîrstea: „E minunat ce s-a întâmplat aici la Australian Open! Acum, are tot tenisul!” Exclusiv”

Cristian Tudor Popescu a analizat în exclusivitate pentru FANATIK, meciurile fabuloase reușite de Simona Halep și Sorana Cîrstea în optimile de finală de la Australian Open.
24.01.2022 | 13:56
CTP cucerit definitiv de Sorana Cirstea E minunat ce sa intamplat aici la Australian Open Acum are tot tenisul Exclusiv
Cristian Tudor Popescu anunță un sezon de senzație pentru Sorana Cîrstea. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea a făcut unul dintre cele mai bune meciuri în optimile de finală de la Australian Open și a fost aproape de a doua calificare în sferturile de finală ale turneului de Grand Slam.

Cristian Tudor Popescu a analizat în exclusivitate pentru FANATIK meciul Simonei Halep cu Alize Cornet și nu în ultimul rând partida de excepție reușită de Sorana Cîrstea cu Iga Swiatek, pe care reputatul ziarist o vede printre favoritele la câștigarea turneului de la Antipozi.

ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu anunță un sezon de excepție pentru Sorana Cîrstea: „Are tot tenisul! Știe tot!”

Sorana a fost extrem de aproape de calificarea în sferturi….

– Da, Sorana joacă așa cum o spune chiar ea, cel mai bun tenis din cariera ei. Și oricine se pricepe la tenis vede asta! Ea întotdeauna a avut un joc remarcabil, cu mare talent, spectaculos, cu lovituri de excepție. Acum, are tot tenisul! Are toate loviturile: dreaptă, rever, serviciu, scurtă, voleu! Știe tot!

Și care e atunci problema?

– Problema de-a lungul vremii a fost de cele mai multe ori psihicul. Dacă a reușit să își concentreze mintea pe joc pe tot parcursul meciului, să nu îi mai fugă mintea și de aici să apară greșelile neforțate, procentajele scăzute în încercările de lovitură decisivă.

ADVERTISEMENT

Asta e principala explicație pentru rezultatele mai slabe. Dar acum e o jucătoare matură, reușește să se adune, să se concentreze și de aici a rezultat acest joc superb împotriva uneia dintre cele mai bune jucătoare din lume, Iga Swiatek. Poloneza are șanse și să câștige turneul.

CTP: „E minunat ce s-a întâmplat aici la Australian Open!”

Să ne așteptăm la un parcurs bun pentru Sorana în acest sezon?

– E minunat ce s-a întâmplat aici la Australian Open și cred că Sorana va juca în continuare bine și în turneele care urmează. Arată foarte bine în momentul de față, atât ca joc, cât și din punct de vedere fizic.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea lasă senzația în anumite momente că poate bate pe oricine. Și totuși…

– La Sorana e totul matematic. Este vorba de procentaj. Ea face un joc de procentaj. Loviturile ei sunt lovituri care dacă intră e punct! Face un procentaj foarte mare pe loviturile care îi intră. Sunt lovituri formidabile. Soranei dacă îi deschizi puțin terenul și are timp să bage umărul înainte și să se așeze pe lovitură, e punct!

Ea nu se lungește. Face schimburi scurte. Pac-pac, una-două și se termină punctul! Însă genul ăsta de joc, un fel de pingpong, asemănător cu cel al lui Naomi Osaka, are acest parametru esențial.

ADVERTISEMENT

CTP: „Procentajul de greșeli neforțate a decis rezultatul meciului”

Ce trebuia să facă să câștige cu Swiatek?

Trebuia să aibî la procentaj suficiente reușite. Are un număr de winnere mare, însă problema e câte greșeli neforțate face! Asta e tot. A avut în față o jucătoare la fel de agresivă, au lovit foarte puternic. Swiatek e la fel! În momentul în care are șansa, lovește decisiv. Nu stă să mai tacticizeze punctul. Eh, procentajul de greșeli neforțate a decis rezultatul meciului.

Ce a spus Sorana Cîrstea după meciul de poveste cu Iga Swiatek

Sorana Cîrstea a declarat la finalul partidei că nu se află într-o competiție cu Simona Halep, deși relațiile dintre cele două sunt sunt destul de reci: „Este egal cu zero dacă o depășesc în clasament pe Simona. Nu știu nici pe ce loc sunt eu, nici pe ce loc e ea. Nu are nicio importanță cine e prima, cine e a doua. Important e ce pot eu să controlez și pe asta mă concentrez”.

Dacă analistul Cristian Tudor Popescu consideră că Iga Swiatek e în cărți pentru câștigarea Australian Open, Sorana a evitat să dea un răspuns direct: „E greu să dau un pronostic cine va câștiga turneul, mai ales că la nivelul acesta valorile sunt extrem de apropiate. Sunt multe fete în formă și totul este deschis”.

Cu toate acestea, adversara Soranei a fost impresionată de jocul prestat de româncă: „Suprafaţa mă ajută, dar Sorana a fost foarte agresivă şi m-a împins mult în spate. A pus multă presiune pe mine, a returnat din interiorul terenului de multe ori. A trebuit să servesc bine şi să fiu gata când venea returul. Chiar dacă am servit cu 180 km/h, returul venea de la ea la fel de tare. A trebuit să stau pe vârfuri şi să încerc să profit de orice ocazie”, a spus și poloneza la finalul meciului.

Sorana Cîrstea nici nu vrea să se gândească la vacanță și deja se pregătește pentru următoarele trei turnee: „Nu urmează nicio vacanță, voi merge la turneul de la Sankt Petersburg, apoi Dubai și Doha”, a declarat Sorana Cîrstea, pentru Eurosport.

ADVERTISEMENT