News

Cristian Tudor Popescu spune că împărtășania cu aceeași linguriță este foarte riscantă. “Păi dacă e păstrată de preot, rezultă că ce? Că e multiplă lingurița sau ce?”

09.05.2020 | 23:59
Cristian Tudor Popescu spune ca impartasania cu aceeasi lingurita este foarte riscanta Pai daca e pastrata de preot rezulta ca ce Ca e multipla lingurita sau ce
Cristian Tudor Popescu. Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Ioan Buda
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu spune că, dacă va fi acceptată împărtășania cu aceeași linguriță a credincioșilor, atunci toate celelalte măsuri sunt inutile, pentru că riscul de infectare cu noul coronavirus este imens.

Cristian Tudor Popescu, despre lingurița folosită la împărtășanie

Cristian Tudor Popescu a declarat, sâmbătă, la Digi24, că acceptarea împărtășaniei cu aceeași linguriță nu poate fi luată în calcul, întrucât ar duce la creșterea riscului de transmitere a noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

„Mă minunez, că tot suntem în spațiul miracolului creștin. Păi ce sens mai au toate aceste măsuri, aceste restricții în legătură cu biserica și participarea credincioșilor, cu cei 8 metri pătrați dintre credincioși în timpul intrării în biserică; cu dezinfectantul de la intrare, cu spălatul pe mâini sau ce se va face acolo, de vreme ce, iată, Biserica Ortodoxă Română va decide în legătură cu potirul din care să bea toată lumea?

Potirul! Potirul e un pahar, nu e niciun potir, nu e Sfântul Graal! Deci, ce sens mai au toate astea?”, a declarat Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

ADVERTISEMENT

Gazetarul susține că împărtășirea credincioșilor cu aceeași linguriță ar pune în umbră toate măsurile adoptate până acum de autorități, pe durata stării de urgență.

Gazetarul atrage atenția asupra riscurilor la care se vor expune credincioșii

“Dacă se duce credinciosul, după ce a respectat toate măsurile astea, se duce și bea din același pahar cu toată lumea prezentă acolo, păi nu mai are rost! 

ADVERTISEMENT

Să dăm drumul la liber, cum era înainte de pandemie, din moment ce te duci și te împărtășești împreună cu toți ceilalți din ce?”, mai spune gazetarul.

În plus, Cristian Tudor Popescu a comentat și afirmația purtătorului de cuvânt al BOR, care a spus că nu poate fi vorba de folosirea unei lingurițe de unică folosință pentru împărtășanie.

ADVERTISEMENT

“Spune domnul acesta, purtător de cuvânt Bănescu: lingurița de împărtășanie e păstrată de preot și a nu se confunda cu lingurița de unică folosință! Păi dacă e păstrată de preot, rezultă că ce? Că e multiplă lingurița sau ce?

E tot una! Asta a spus: lingurița este păstrată de preot. Păi, e una, atunci. Și dacă o păstrează preotul înseamnă că ce? Înseamnă că nu se infectează nimeni dacă folosesc toți aceeași linguriță”, a mai spus gazetarul.

 

ADVERTISEMENT