News

Cristian Tudor Popescu știe care e soluția ideală pentru România, după demisiile USR PLUS din Guvernul Cîțu

Cristian Tudor Popescu a precizat care ar fi soluția pentru țara noastră după demisiile USR PLUS.
06.09.2021 | 20:39
Cristian Tudor Popescu stie care e solutia ideala pentru Romania dupa demisiile USR PLUS din Guvernul Citu
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu crede că soluția care ar putea fi pusă în aplicare în acest moment de criză politică din țara noastră este să se organizeze alegeri anticipate.

CTP, soluția pentru România: alegeri anticipate

Astfel, jurnalistul a spus că cei de la USR PLUS ar trebui să opteze pentru alegeri anticipate, dacă tot au mers pe acest drum al demisiilor și se vor arăta consecvenți în demersul lor.

ADVERTISEMENT

„Dacă ar fi să fie consecvenți, trebuie să meargă USR PLUS la alegeri anticipate. Nu mai încape altă soluție.

Ce să urmeze, un guvern minoritar condus de Florin Cîțu pentru că Klaus Iohannis nu poate să îl înlăture pe Florin Cîțu acum”, a spus el.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Cristian Tudor Popescu a mai transmis și că miza politică a scandalului care există în țara noastră se mărește în fiecare zi. El a mai precizat și că perioada care urmează va fi una „crâncenă”.

„E ca într-un joc de cărți, miza acestui bâlci sterp și stupid s-a mărit în fiecare zi. Miza politică s-a mărit. Ce să facă, să îl înlăture pe Cîțu? Ar urca în stele USR PLUS, partidul care cu 15% dă peste cap premierul.

ADVERTISEMENT

Urmează o perioada crâncenă, vom avea un guvern minoritar, cu un premier puternic compromis și un partid puternic compromis”, a mai declarat acesta, la Digi24.

CTP: Dacă ar fi alegeri azi „coaliția defunctă nu ar mai putea să facă majoritate”

Soluția normală în aceste condiții, în care Guvernul Cîțu este acum minoritar, după demisia miniștrilor USR PLUS, ar fi să aibă loc alegeri anticipate, spune CTP.

ADVERTISEMENT

„Dacă s-ar face în clipa de față alegeri, în acest moment coaliția defunctă nu ar mai putea să facă majoritate.

Această coaliție a fost votată, electroratul a trimis această coaliție la guvernare, în clipa în care au plecat cei de la USR PLUS, coaliția nu mai există, liberali nu pot să guverneze singuri.

Normal este, la un an după alegeri, să avem alegeri anticipate. Cîțu este menținut în funcție, o dată, de două ori de către Iohannis. Vedem acolo ce rezultă. Câștigătorii clari sunt PSD și AUR”, a dezvăluit jurnalistul.

Totodată, jurnalistul a mai spus că președintele nu a vrut să se implice în această criză politică din România.

„Domnul Iohannis, dacă dorea, știa ce se întâmplă, de ce nu a intervenit înainte să se întâmple ce s-a întâmplat cu Stelian Ion, cu Florin Cîțu? Pentru că nu a vrut”, a precizat el.

ADVERTISEMENT